портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Для відновлення водогону «Сіверський Донець – Донбас» залучать кошти міжнародних донорів

Опубліковано 17 жовтня 2019 року, 18:31 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Для реконструкції та модернізації окремих частин магістрального водогону «Сіверський Донець – Донбас» обласна влада планує залучити фінансові ресурси міжнародних донорів. Проєкт реконструкції буде представлений інвесторам під час міжнародного економічного форуму у Маріуполі. Про це заявив голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко під час брифінгу-дискусії «Донеччина в контексті перетворень».

Під час відповідей на питання журналістів, очільник області заявив, що одним з найамбітніших проєктів стане відновлення водогону «Сіверський Донець – Донбас».

«Ми розуміємо усю важливість нормального водопостачання для області. Але навіть відновлення частини водогону, що знаходиться на підконтрольній території, можна буде реалізувати лише за підтримки донорів. Ми виступимо з проєктом перед міжнародними організаціями, паралельно маємо покращити фінансовий стан компанії «Вода Донбасу», і стратегія у цьому сегменті вже розроблена», - наголосив Павло Кириленко.

Він також зазначив, що усі інфраструктурні проєкти, які реалізуються в області, знаходяться на постійному контролі уряду та обласної влади.

«Ми уважно слідкуємо за кожним проєктом, який фінансується за рахунок обласного або державного бюджету. Проте неодноразово виникали ситуації, коли переносяться строки завершення будівництва того чи іншого об’єкту. Потрібно чітко усвідомлювати, що тільки зараз у Донецькій області починають працювати великі будівельні компанії, і я впевнений, що тепер ми будемо будувати значно швидше. Ми вже маємо приклади будівництва якісних доріг за декілька місяців, і продовжимо працювати у цьому напрямку», - зазначив Павло Кириленко.

Також під час спілкування з журналістами голова Донецької ОДА розповів про стан капітального ремонту опорних шкіл у області та звернув увагу присутніх на проблемні об’єкти, які ремонтуються за кошти обласного бюджету. За словами Павла Кириленка, обласна влада контролює кожен проблемний об’єкт та докладає максимум зусиль для усунення недоліків.