портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина приєднується до висадки дерев у рамках «Озеленення Планети»

Опубліковано 26 березня 2021 року, 12:34

Донецька область приєднується до весняних висадок дерев в рамках проєкту «Озеленення Планети».  Презентація проєкту відбулася під час засідання круглого столу сьогодні, 26 березня.

У заході взяли участь голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, заступник голови ОДА Юлія Костюніна, народний депутат України Дмитро Лубінець, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, закордонних партнерів проєкту. Через карантинні обмеження  круглий стіл проведено у змішаному форматі. Частина гостей та спікерів долучилася онлайн через Zoom.

Метою проєкту є відновлення екосистеми України, а також розвиток екологічної свідомості, об’єднання українців та сприяння формуванню позитивного іміджу нашої країни в світі.   До програми "Озеленення планети" вже долучилися 53 українські дипломати, які мають намір втілити проєкт у країнах, де вони працюють. Для Донеччини він має особливе значення, адже екосистема регіону потерпає від великих промислових підприємств та бойових дій.

 Реалізація проєкту дозволить продовжити озеленення зон відпочинку за підтримки місцевого бізнесу та мешканців громад Донецької області.  

Павло Кириленко зазначив, що за минулий рік Донеччина стала лідером в Україні за кількістю місць, де висаджені нові дерева.

«Це не єдині наші зусилля у цьому напрямку: нещодавно ми заклали перший камінь майбутнього лісового насіннєво-селекційного центру, який буде збудовано у Лимані. Завдяки йому зможемо відновлювати ліси посадковими матеріалами з покращеними спадковими властивостями, стійкими до зміни клімату. Так ми зможемо повністю відновити лісові насадження на Донеччині і навіть допомогти у цій справі сусіднім областям», - наголосив очільник області.

Нагадаємо, організаторами проєкту виступає БФ «Озеленення України» за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державного агентства лісових ресурсів України та Міністерства зовнішніх справ України.