портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Слов’янському районі відкрили пам’ятний знак воїнам АТО

Опубліковано 26 червня 2019 року, 13:32 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Біля селища Мирне Слов’янського району відбулось урочисте відкриття пам’ятного знаку, присвяченого учасникам АТО, які загинули під час бою 26 червня 2014 року. П’ять років тому терористи під прикриттям танків атакували блок-пост №1 у передмісті Слов’янська, в ході запеклого бою загинули троє бійців 95-ї окремої Житомирської аеромобільної бригади та солдат 2-го добровольчого батальйону Національної гвардії України.

В урочистостях взяли участь рідні та друзі загиблих, заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, керівництво Слов’янської райдержадміністрації, військові та небайдужі мешканці навколишніх населених пунктів.

«Сьогодні ми зібрались вшанувати пам’ять справжніх героїв, які віддали своє життя для того, щоб ми, наші діти, наші онуки жили у незалежній та мирній країні. Про їх подвиг та подвиги інших захисників України будуть розповідати на уроках патріотичного виховання у всіх навчальних закладах. Вони навіки залишаться в наших серцях та у нашій пам’яті. Низький уклін батькам, які виховали справжніх героїв», - сказав Вадим Філашкін під час свого виступу.

Ініціатор створення меморіалу, мешканець Мирного Ярослав Золотий зазначив, що пам’ятний знак було створено за активної підтримки громадськості та районної влади та закликав місцевих мешканців піклуватись про історичне місце.

«Хлопці віддали свої життя заради миру на нашій землі, і найменше, що ми можемо зробити – забезпечити гідне вшанування їх пам’яті. Сьогодні ми відкрили пам’ятний знак, а вже найближчим часом почнемо висаджувати квіти та дерева на місці блокпосту. Це має велике символічне значення та береже пам’ять наших героїв», - наголосив він.

На честь героїв, які до останнього боронили рідну землю, військовий капелан частини 3035 Національної гвардії України отець Діонісій провів пам’ятний молебень, а присутні поклали квіти до меморіалу.

Також під час вшанування пам’яті загиблих у бою біля Мирного колишній військовослужбовець НГУ Максим Петренко, який також обороняв цей рубіж, презентував книгу «Спокійної ночі», яка розповідає про останні дні Революції Гідності та перші бої антитерористичної операції 2014-го року.