портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У обласній лікарні ІІІ рівня працюватиме близько 500 лікарів

Опубліковано 04 серпня 2021 року, 17:03

У обласній лікарні ІІІ рівня, яка будується у Краматорську, буде розміщено 600 ліжкомісць та працюватиме близько 1000 осіб, серед яких близько 500 лікарів. Про це голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко повідомив під час брифінгу за результатами роботи у липні.

Старт будівництву лікарні дав Президент України Володимир Зеленський під час своєї робочої поїздки на Донеччину. Тоді було символічно забиту першу сваю та розпочато першу чергу будівництва.

«Перша черга будівництва – це безпосередньо будівництво самої лікарні, патологоанатомічного відділення і прилеглих споруд. Друга черга – триповерховий готель на сто місць і гуртожиток для студентів Донецького національного медичного університету також на сто місць. Загальна вартість проєкту – 5,4 млрд гривень. У планах на 2022 рік – завершення будівництва самої лікарні та запуск її роботи. Це потрібно для того, щоб сконцентрувати усі обласні лікарні в одному місці. Я особисто відвідав їх усі та бачив, у яких умовах доводиться працювати лікарям та лікуватись людям. Нова лікарня покращить умови праці та дозволить використовувати сучасне обладнання», - сказав очільник області.

Всього обласна лікарня матиме 7 корпусів із сучасним обладнанням, діагностичний центр, дитячі та спортивні майданчики, підземний паркінг, системи відеоспостереження. Це буде ціле медичне містечко, яке стане лікувальним центром не лише для Донецької області, а й для прилеглих сусідніх областей.

Павло Кириленко підкреслив, що важливим питанням залишається кадрове забезпечення лікарні. Наразі готові приступити до роботи близько 65% спеціалістів. Інших лікарів має готувати Донецький національний медичний університет. Для того, щоб випускники вишу залишались працювати на Донеччині, для них будуть створені комфортні умови проживання та роботи.