портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Індустріальний парк «Лиманський»

Інформація про створення та функціонування Індустріального парку «Лиманський» станом на 11.10.2018 року

Лиманська міська рада спільно з Донецькою обласною державною адміністрацією розробили «Дорожню карту» щодо створення індустріального парку.

З метою активізації економічної діяльності, залучення інвестицій в Лиманську ОТГ, створення нових робочих місць, зменшення рівня безробіття, забезпечення прискорення соціально-економічного розвитку території, підвищення конкурентоспроможності регіону міська рада стала ініціатором створення індустріального парку «Лиманський» з орієнтацією на виробництво будівельних матеріалів, промислове виробництво будівельних та теплоізоляційних матеріалів; виробництво елементів обладнання у сфері альтернативної енергетики.

Проведена значна підготовча робота:

  • визначена земельна ділянка загальною площею 27,5 га;
  • підписано шість Меморандумів про співпрацю;
  • розроблена та затверджена Концепція ІП;
  • Міністерством економічного розвитку і торгівлі України ІП «Лиманський» включено до Реєстру індустріальних (промислових) парків України строком на 40 років (Витяг Мінекономрозвитку від 30.06.2017 №25);
  • проведений конкурс з вибору керуючої компанії;
  • укладений договір про створення та функціонування Індустріального парку «Лиманський» між Лиманською міською радою та ТОВ «СК-ДАРІНА».

План створення Індустріального парку «Лиманський» передбачає будівництво сучасного, високотехнологічного розвиненого господарського комплексу з ефективним управлінням технологічними процесами, з очікуваною кількістю 1200 нових робочих місць.


Наступним кроком створення індустріального парку є реалізація проекту «Розбудова інженерно-транспортної інфраструктури Індустріального парку «Лиманський».

Депутатами міської ради було підтримано рішення від 22.03.2018 №7/45-2006 «Про надання згоди на розробку проектно-кошторисних документацій для розбудови інженерно-транспортної інфраструктури до промислового майданчика Індустріального парку “Лиманський” та виділені кошти у сумі 455,0 тис. грн. На отримання технічних умов, вишукувальні роботи, розробка проектно-кошторисної документації, проведення державної експертизи ПКД, тощо) для створення інженерних мереж і комунікацій.

Розроблені та отримані технічні умови для приєднання до мереж газопостачання, водопостачання та електричних мереж. Із бюджету ОТГ виділено кошти у сумі 2,4 тис. грн.

Розроблені технічні завдання на виконання проектно-вишукувальних робіт по будівництву інженерних мереж до промислового майданчика Індустріального парку «Лиманський».

Оприлюднені тендерні закупівлі на виконання проектно-вишукувальних робіт по об’єкту:

  • «Будівництво електромереж до промислового майданчика Індустріального парку «Лиманський» (10.09.2018)
  • «Будівництво газопроводу середнього тиску до промислового майданчика Індустріального парку «Лиманський» (11.09.2018)
  • «Будівництво водопровідної мережі до промислового майданчика Індустріального парку «Лиманський» (13.09.2018) у єдиній системі електронних публічних закупівель ПроЗорро (ProZorro).

Визначено переможців електронних торгів по закупівлям:

  • ТОВ «Донмегапроект» – «Будівництво електромереж до промислового майданчика Індустріального парку «Лиманський» – 249,9 тис. грн.
  • ТОВ «ПК «АРКОН»:
    • «Будівництво газопроводу середнього тиску до промислового майданчика Індустріального парку «Лиманський» – 69,0 тис. грн.
    • «Будівництво водопровідної мережі до промислового майданчика Індустріального парку «Лиманський» – 39,0 тис. грн.

Загальна сума витрат після проведення тендерних закупівель склала 360,3 тис. грн. (економія – 94,7 тис. грн).

Лиманською міською радою прийняте рішення від 20.09.2018 №7/54-2464 «Про розірвання договору про створення та функціонування індустріального парку «Лиманський» у зв’язку із порушенням керуючою компанією ТОВ «СК-ДАРІНА» істотних умов договору. Договір Про створення та функціонування індустріального парку від 09.01.2018 №4 достроково припинений. Конкурс з вибору керуючої компанії Індустріального парку «Лиманський» планується провести у І півріччі 2019 року.

З 1 жовтня 2018 року робоча група з супроводу розбудови інженерно-транспортної інфраструктури до території промислового майданчика Індустріальний парк «Лиманський» активно розпочала свою роботу. Проведено спільне засідання профільних організацій та проектувальних організацій щодо приєднання до централізованих мереж водопостачання, газопостачання та енергопостачання індустріального парку. Визначені покрокові заходи співпраці щодо розробки проектно-кошторисних документацій для розбудови інженерно-транспортної інфраструктури до промислового майданчика ІП «Лиманський».

Відбулись виїзні комісії спеціалістів проектних організацій, представників профільних підприємств та першого заступника міського голови на місце розбудови інфраструктури індустріального парку для детального обстеження території та вибору трас комунікацій.

З метою актуалізації та розповсюдження інформації про Індустріальний парк «Лиманський» відділом інвестиційної діяльності виконавчого комітету розроблені промоційні буклети, презентаційні матеріали.

Для реалізації пріоритетних проектів на офіційному сайті за посиланням http://invest.krliman.gov.ua/uk/projects був започаткований і наповнюється окремий розділ – Інвестиційний портал Лиманської ОТГ, де поширюється інформація про інвестиційний потенціал та економічні можливості громади, для інформування потенційних партнерів про перспективні інвестиційні можливості, проекти та пропозиції, що пропонуються для реалізації на території ОТГ, для висвітлювання переліку незадіяних виробничих приміщень та вільних земельних ділянок для реалізації інвестиційних проектів, як інструмент для залучення іноземних та вітчизняних інвестицій, а також для комунікації влади, бізнесу, громадян.

Індустріальний парк є одним з дієвих механізмів успішної децентралізації. Адже децентралізація – це створення умов, за яких територіальна громада має розуміння, зацікавленість та інструменти розвитку і збільшення добробуту мешканців через вивільнення підприємницької ініціативи, залучення інвестицій, створення робочих місць, розвиток виробництва та наповнення бюджетів. Загалом, ідея індустріального парку є досить перспективною та економічно вигідною як для підприємств, так і для об’єднаної територіальної громади. Ми маємо активно розвивати систему індустріальних парків.

Міський голова П.Ф.Цимідан


Витяг з реєстру