портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Горизонт 2020

Горизонт 2020 охоплює широкий спектр діяльності від фундаментальних досліджень до ринкової діяльності з широкою сферою в області наукових досліджень, розробок та інновацій. Майже 80 мільярдів фінансування доступно у період з 2014 до 2020 року.

Інструменти, які використовуються, це власний капітал та інструменти розподілу ризиків (у вигляді кредитів і гарантій), а також нове покоління боргових і пайових інструментів: InnovFin продукти (гарантії малого та середнього бізнесу, венчурний капітал малого та середнього бізнесу, MidCap гарантії, MidCap зростання фінансів, великі проекти, а також демонстраційні проекти енергетики, проблемні аспекти, консультації).

Україна є асоційованим членом з березня 2015 року.

Різні основні принципи і завдання Горизонт 2020 пов’язані з потенційними проектами:

  • Перехресна тема
  • Євроатом
  • Відмінна наука (Дослідницькі інфраструктури Марі Склодовської-Кюрі)
  • Промислове лідерство (Додаткові матеріали, Простір, Інформація та зв’язок, Технології )
  • Наука з і для суспільства (Заохочення рівності в області наукових досліджень і інновацій)
  • Соціальні проблеми (дії клімату, навколишнє середовище, ефективність використання ресурсів і сировини; Європа в світі, що змінюється – включно, інноваційні та мислячі товариства; продовольча безпека, стале сільське та лісове господарство, морські та внутрішні дослідження води; безпечні суспільства – захист свободи і безпеки Європи та її громадян; безпечна, чиста та ефективна енергетика; розумний, зелений і інтегрований транспорт ; здоров’я, демографічні зміни і добре самопочуття)
  • Поширення передового досвіду та розширення участі (Об’єднання дослідних інститутів)

Потенціальні бенефіціари – будь-які фізичні та юридичні особи (наприклад, будь-яка компанія, великі чи малі, науково-дослідні організації, університети, неурядові організації, автономні проекти тощо).

Оскільки більшість проектів Горизонт 2020 спільні, є перелік послуг, які допоможуть вам у пошуку відповідних партнерів для вашого наступного проекту.

Потенціал для України – відбір проектів заснований на конкуренції між проектами, кращі проекти вибираються (тобто гроші не резервуються на країну): це є складним завданням, але це дає неоціненний досвід, щоб конкурувати з адміністраціями MS Європейського Союзу (ЄС) і дає доступ до мережі експертів і дослідників ЄС.

Однією з можливих дій є розвиток сфери учасників, в даний час від української сторони приймають участь у програмі Горизонт 2020 переважно вищі навчальні заклади (ВНЗ), приватний сектор (ПР) і науково-дослідні організації (НДІ).

Заявку можна подати тут.