портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Євроатом

Програма наукових досліджень і навчання.

Науково-навчальна програма Євроатому працює з 2014 року до 2018 року, доповнює Горизонт 2020. Бюджет, який залишився на три роки (2016-2018) для прямих і непрямих дій при об’єднаному та роздільному використанні складає 872,5 мільйонів євро.

Україна приєдналася до програми підготовки Євроатом 27 червня 2016 року (Угоду ратифіковано). Україна також була пов’язана з попередньою дослідною програмою Євроатому в періоді між 2007 і 2013 роками.

Вона охоплює програму наукових досліджень і розробок термоядерної енергії, науково-дослідницької діяльності поділу атому та радіаційного захисту, а також прямі дії Об’єднаного дослідницького центру в галузі ядерної безпеки.

Програма допомагатиме організації «Інноваційний Союз», підтримуючи комерційні та багатопланові ядерні дослідження, що має важливе значення для політики та сприятиме передачі знань і технологій процесу між науковими установами, промисловістю та державними органами.

Поставивши акцент на навчання у всій своїй діяльності, підвищенні конкурентоспроможності в сучасній ядерній промисловості та створення нового сектора індустрії високих технологій для термоядерної енергії, зокрема, Програма Євратом призведе до зростання нових робочих місць в широкому діапазоні сфер економіки.

Потенціальні бенефіціари – участь науково-дослідних центрів, корпорацій, адміністрацій держав, малих та середніх підприємств, університетів, міжнародні організації та промисловість.

Сприяння участі малих і середніх підприємств, громадян і громадянського суспільства.

Потенціал для України – українську участь дозволено в заявках для бюджету 2016 року та 2017 року.

ЄС і Україна отримають вигоду з розширення можливостей в області науки, і науково-технічного співробітництва шляхом розробки нових партнерських відносин та нових наукових ідей.

Заявку можна знайти тут.