портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Робота промислових підприємств

Підсумки роботи промислових підприємств області за 9 місяців 2018 року

За 9 місяців 2018 року порівняно з відповідним періодом минулого року виробництво чавуну збільшилося на 2,6 відс. і склало 6261,2 тис. тонн, виробництво сталі зменшилося на 3,0 відс. (5872,8 тис. тонн), виробництво товарного прокату зменшилося на 1,7 відс. (5332,5 тис. тонн). Виробництво коксу 6-відс. вологості збільшилося на 8,6 відс. (3927,5 тис. тонн).

Зниження обсягів виробництва металопродукції за 9 місяців 2018 року у Донецькій області обумовлено капітальними ремонтами та простоями для накопичування сировини доменних печей на меткомбінатах.

Після запуску нової машини безперервного лиття заготовки (МБЛЗ) у ПрАТ «Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча» планується вивести з експлуатації ділянку розливу сталі у зливки і закрити обтискне відділення. Нова МБЛЗ дозволить комбінату знизити собівартість за рахунок скорочення втрат металу й енергоспоживання, при цьому значно збільшити випуск нерафінованої сталі та готової продукції. Проектна потужність нового устаткування розрахована на виробництво 2,5 млн. тонн безперервнолитої сталі, що збільшить загальний обсяг виробництва сталі на 1,5 млн. тонн до 4 млн. тонн на рік з повною зупинкою застарілої МБЛЗ №1. Зрештою це дозволить збалансувати потужності з розливу сталі з існуючими потужностями з виробництва чавуну. Загальні інвестиції у проект становлять близько 150 млн. доларів США.

Реалізація проекту також покращить екологічний стан у місті Маріуполь. Вміст пилу у димових газах МБЛЗ після очищення становитиме не більше 12 мг/куб. м проти встановленої українським законодавством допустимої норми до 50 мг/куб. м і максимального рівня за стандартами ЄС – до 30 мг/куб. м.

На металургійному комбінаті «Азовсталь» триває реконструкція доменної печі (ДП) №3. Під час реконструкції доменну піч № 3 повністю перебудують. Кожух агрегату замінять, після чого піч оснастять найсучаснішим обладнанням, вогнетривкими матеріалами й автоматизованою системою контролю виробничих процесів. Встановлення нової системи охолодження замкнутого типу дозволить відмовитися від використання морської води. ДП №3 буде переведено на пиловугільне паливо, що дозволить заощаджувати до 30 млн. кубометрів природного газу на рік.

Після завершення реконструкції ДП №3 зможе виробляти 4 тис. тонн чавуну на добу і стане однією з найсучасніших металургійних установок на європейській території. Передові технічні рішення дозволять комбінату «Азовсталь» знизити споживання природного газу та доменного коксу.

За підсумками січня-серпня 2018 року у натуральному виразі з основної машинобудівної продукції було виготовлено: печей побутових газових – 99,7 тис.шт. (110,9 відс. до січня-серпня 2017 року), печей побутових комбінованих – 23,5 тис.шт. (132,4 відс.), комбайнів прохідницьких – 10 шт. (333,3 відс.), вагонів магістральних – 36 шт. (163,6 відс.), металорізальних верстатів – 1 шт. (16,7 відс.).

ПАТ «Енергомашспецсталь» (м Краматорськ Донецької обл.) відвантажило заготівки (обичайки, днища, патрубки, труби для головного циркуляційного трубопроводу) для АЕС «Руппур» (Бангладеш) і АЕС «Аккую» (Туреччина) в кількості 21 шт. Загальна вага відвантаженої продукції склала 395 тонн.

У теперішній час на підприємстві працюють над наступним комплектом виробів для будівництва першого і другого енергоблоків АЕС «Руппур».

ПрАТ «Новокраматорський машинобудівний завод» (м Краматорськ, Донецької обл.) розпочав виготовлення оригінального мостового рудо-грейферного перевантажувача, який було замовлено ПрАТ «Запоріжсталь». Виготовляється рудно-грейферний перевантажувач за індивідуальним замовленням з посиленими конструкціями і безліч нововведень, які підвищують ефективність роботи обладнання.

Нова машина буде відвантажена запорізьким металургам в жовтні поточного року.

У вересні ПрАТ «Старокраматорський машинобудівний завод» відвантажив два шлаковоза до ПАТ «Арселор Міттал Кривий Ріг».

ТОВ «Гірничі машини - Дружківський машинобудівний завод» виготовив кріплення індивідуального замовлення Дт08/18 для шахтоуправління «Покровське». Секції кріплення були змонтовані в новій лаві, яку було відкрито у серпні поточного року.

Секції кріплення оснащені силовою гідравлікою з антикорозійним захистом зовнішніх і внутрішніх поверхонь, а також - мультирукавною системою управління, яка дозволяє збільшити швидкість кріплення до 5-6 метрів на хвилину.