портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Безпека руху: у напрямку Святогірська триває ремонт великого моста через ріку Сіверський Донець

Опубліковано 23 квітня 2019 року, 21:37 , Служба автомобільних доріг у Донецькій області

У Слов’янському районі у розпалі поточний середній ремонт великого моста через ріку Сіверський Донець. Штучна споруда, розташована за маршрутом руху Богородичне – Святогірськ, є частиною автомобільної дороги загального користування державного значення Т-05-21 /М-03/ – під’їзд до м. Святогірська, км 6+895.

Нагадаємо: роботи виконуються по одній смузі руху – інша з реверсивним регулюванням залишається відкритою для проїзду транспортних засобів; рух пішоходів тимчасово спрямовано по одному пішохідному тротуару.

На даний час підрядником демонтовано застаріле мостове полотнояке втратило гідроізоляційні властивості, що загрожувало стрімким руйнуванням несучих елементів конструкції – балок та ригелів опор. Паралельно будівельники виконують роботи з відновлення захисного шару залізобетонних елементів споруди (спеціальним полімерно-цементним розчином), і розпочинають улаштовувати нові шари дорожнього одягу, а саме: стічний трикутник, деформаційні (температурні) шви, гідроізоляцію та асфальтобетонне покриття.

Відповідно до сучасних нормативних вимог, замінене металеве бар’єрне огородження проїзної частини матиме обов’язкові «компенсатори», що дозволяють посилити утримуючу здатність огородження та підвищити рівень безпеки дорожнього руху. Також, як вже зазначалось, проект передбачає відновлення пішохідних тротуарів, опор освітлення та системи водовідведення.

Замовник робіт: Служба автомобільних доріг у Донецькій області (Укравтодор). Підрядник: ТОВ «ВП Мост» (результати відкритих торгів). Джерела фінансування: спеціальний фонд Державного бюджету за програмою 3111020 «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення» та загальний фонд обласного бюджету за програмою 3517461 «Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету».

Шановні водії! На період ремонту моста внесено зміни в організацію дорожнього руху!Роботи виконуються з перекриттям половини ширини проїзної частини! Здійснюється реверсивне регулювання! Будьте вкрай уважні за кермом та виконуйте вимоги Правил дорожнього руху! Ділянку дороги облаштовано тимчасовими світлофорами з автономним живленням, дорожніми знаками, конусами та віхами!