портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

БФ «З країни в Україну» проводить Фестиваль освітніх інновацій

Опубліковано 14 березня 2019 року, 17:21

Благодійна організація БФ «3 країни в Україну» повідомляє, що кількість команд учасників освітнього проекту «Відкривай Україну» в Донецькій області склала 34, які проходять до півфіналу, та розташовані територіально по всій Донецькій області. У зв’язку зі складною логістикою та організацією безпечного перевезення дітей до місця проведення півфіналу прийнято рішення реалізувати його в Краматорську для команд, які знаходяться територіально ближче до цього міста.

Фестиваль освітніх інновацій - це одноденний захід, запланований на 8 червня 2019 року, який проходитиме одночасно в 13 містах України.

Формат регіонального півфіналу передбачений за наступними блоками:

1.  Пітчинг проектів – презентація проектів півфіналістів перед конкурсним журі, до складу якого входять бізнесмени, діячі культури та освіти, для визначення однієї команди переможців регіону, що братимуть участь у фіналі проекту у м. Києві.

2.  Хол проектів школярів - у цій зоні всі команди-учасники півфіналу представлять макети/звіти/прототипи своїх проектів, які вони щойно реалізували у своїх містах. Також на цій локації буде розміщена Мапа проектів регіону - місце, де можна побачити загальну картина всіх проектів регіону, дізнатися які реальні проблеми та в яких населених пунктах вирішили школярі.

3.  Панельні дискусії та круглі столи - запрошена група експертів для обговорення актуальних питань в освіті. В кожному регіоні передбачено обговорення одного актуального питання.

4. Виставкова зона освітніх ініціатив регіону — презентація проектів команд-учасниць «Відкривай Україну» та презентація інших молодіжних проектів та ініціатив освітніх інституцій міста перед широким загалом та місцевим бізнесом.

З нашого боку:

•      місто Краматорськ включається у календар подій та долучається до освітньої дискусії регіональний бізнес, освітнє експертне середовище та громадськість:

•      пропонується активна участь в освітніх та культурних ініціативах організації - допомога у розробці стратегій, консультування регіональних культурних та освітніх центрів, тощо;

•   підтримка ініціатив по роботі із громадськістю, реформуванню освіти та створенню умов для розвитку сучасного молодого покоління як в школах, так і в позашкільному середовищі в рамках проекту організації;

•      інформаційне освітлення на сайті організації та сторінках в соціальних мережах;

•      сприяння формуванню експертного середовища навколо освітніх ініціатив не тільки нашого проекту, але й інших партнерських організацій.

Налагоджена співпраця сприятиме вихованню соціально-активної молоді в різних регіонах України та вирішенню низки суспільно важливих проблем, зокрема:

•       згуртованості регіональних молодіжних громад;

•       просуванню проектної культури серед молодого покоління різних регіонів України;

•      посиленню солідарності, толерантності та взаєморозуміння серед регіональних молодіжних громад, тощо.

Більш детальна інформація за номером телефону +38098 287 50 56, +38095 509 39 86.


Фундація соціальних інновацій "З країни в Україну"