портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Делегація Донецької ОДА відвідала Узбекистан для ознайомлення із новітньою технологією виробництва паперу з крейди

Опубліковано 16 квітня 2021 року, 16:55 , Департамент розвитку базових галузей промисловості облдержадміністрації

Делегація Донецької облдержадміністрації на чолі із заступником голови облдержадміністрації Денисом Клюшниковим відвідала м. Фергана (Республіка Узбекистан) для ознайомлення із новітньою технологією виробництва паперу з крейди.

Візит делегації Донецької облдержадміністрації  до Фергани відбувся з 6 по 11 квітня 2021 року на запрошення підприємства FERGANA STONE PAPER.

Представники області ознайомились з сучасними інноваційними рішеннями та устаткуванням, що використовуються на підприємстві; методом виробництва паперу із застосуванням новітньої екологічної технології з використанням в якості сировини кальцію без використання води; технічними характеристиками паперу, що виробляється, та напрямками його використання.

Під час зустрічей та обговорень представників приймаючої сторони проінформовано про можливості та потужності промислового комплексу Донецької області, а також ресурсної бази, необхідної для виробництва паперу.

Також проведено зустрічі з представниками компанії «Dalian HX mach Technology Co., Ltd.» (м. Далянь, КНР), яка є виробником устаткування, що використовується  на підприємстві, обговорено питання щодо можливості виготовлення та постачання устаткування для лінії з виробництва паперу, проведення монтажних та налагоджувальних робіт, навчання персоналу.

Впровадження інноваційної та екологічно чистої технології виробництва паперу з крейди без використання деревини та води є актуальною та перспективною для Донецької області – маловодного екологічно навантаженого регіону з обмеженими лісовими насадженнями та численними родовищами крейди.

Реалізація на території Донецької області пілотного проєкту зі створення інноваційного виробництва паперу з крейди матиме значний позитивний вплив на відбудову регіону, сприятиме раціональному використанню природних ресурсів та економічному зростанню області, створенню нових робочих місць.

Здійснення таких візитів сприятиме якісному розвитку відносин з міжнародним співтовариством, встановленню нових ділових контактів, впровадженню нової високоефективної технології у промисловості, нарощуванню обсягів виробництва, підвищенню іміджу регіону на міжнародній арені, поліпшенню інвестиційного клімату як Донецької області, так і України в цілому.