портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Дев’ять ІТ-підприємств Донеччини закріпили наміри про співпрацю

Опубліковано 03 вересня 2020 року, 17:15

Підписання меморандуму про спільну діяльність дев’яти підприємств, що представляють ІТ-ком’юніті Донеччини, відбулося у Донецькій облдержадміністрації 3 вересня. 

Підприємства різних напрямків ІТ-бізнесу впродовж кількох місяців ведуть розробку спільних практичних проєктів й прийшли до розуміння необхідності формалізувати свої взаємовідносини та об’єднатися в регіональну асоціацію «Східно-Український техно-кластер» з метою створення стійкої екосистеми «ІТ-Бізнес-Влада-Громада». 

У найближчих планах Асоціації  - запуск соціального проєкту «Мій лікар», програмних рішень з використанням штучного інтелекту для підприємств ЖКХ, освітній проєкт «ІТ-Пісочниця», а в подальшому – організація стартап-інкубатора і створення обласного технопарку UNIT-Cіті для ІТ-ком’юніті. 

Нагадаємо, у 2017 році облдержадміністрацією було ініційовано створення регіонального ІТ-кластеру, проведено низку заходів, які забезпечили платформу для налагодження комунікацій між розрізненими підприємствами. 

У заході взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Мороз, директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Оксана Головко, начальник відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення Володимир Білокопитий, менеджер з розвитку програми проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» Володимир Моісєєв.