портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Діти з окупованих територій матимуть можливість навчатись в українських вишах», - Павло Кириленко

Опубліковано 11 червня 2020 року, 15:43

Не зважаючи на інцидент з недопущенням окупантами мешканців Донецької області до перетину лінії розмежування, робота з відновлення часткового функціонування контрольних пунктів в’їзду-виїзду буде продовжена. Про це під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області повідомив голова донецької облдержадміністрації Павло Кириленко.

«Вчора ми у повному обсязі виконали усі домовленості та розпорядження уряду щодо відновлення перетину лінії розмежування цивільними особами, проте окупанти не допустили людей та повернули на підконтрольну Україні територію усіх, хто намагався потрапити на окуповані території. Наразі на рівні Мінських переговорів буде розглядатись питання організації гуманітарних коридорів, які функціонуватимуть декілька годин на день. Окремо урядом розглянуто питання щодо організації участі дітей з окупованих територій у проведенні зовнішнього незалежного оцінювання. Ми представили уряду власні пропозиції, які були враховані, тому я переконаний, що усі діти з окупованих територій матимуть можливість навчатись в українських вишах», - заявив очільник області.

Відповідаючи на питання журналістів, Павло Кириленко зазначив, що наразі урядом та обласною владою розглядається можливість встановлення банкоматів та пересувних відділень банків на території КПВВ області. Таким чином планується створити умови для отримання соціальних виплат мешканцями окупованих територій без безпосереднього відвідування підконтрольних українській владі територій.