портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина активно долучилася до онлайн-естафети Олімпійського дня в Україні

Опубліковано 16 червня 2020 року, 17:35 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Донецька область активно долучилася до Олімпійського дня в Україні, який цього року проходить в режимі онлайн.

 Для любителів здорового способу життя та олімпійського руху початок літа завжди асоціюється з традиційним проєктом Національного олімпійського комітету України – «Олімпійським днем». Щороку масштабний захід, який приурочений до дня заснування Міжнародного олімпійського комітету (23 червня 1894 року), збирає тисячі шанувальників спорту по всій країні.

Попри труднощі сьогодення та нові виклики, пов’язані з карантинними обмеженнями через коронавірус, НОК України продовжує слідувати олімпійським цінностям – дружби, поваги, досконалості – та поширенню ідей активного способу життя. Так, цього року ініційовано проведення Олімпійського дня в режимі онлайн, передбачаючи проведення двох символічних естафет.

По-перше, йдеться про масштабну онлайн-естафету Олімпійського дня в Україні, до участі якої з 1 по 19 червня запрошено всіх бажаючих. Для цього необхідно опублікувати на своїй сторінці Фейсбук або Інстаграм пост із відео або фото з хештегом #olympicday2020ua та #olympicday:

1) у відео (тривалістю 30-40 секунд) потрібно продемонструвати виконання вправи зі свого улюбленого виду спорту або спортивних рухів в кадрі й символічно передати предмет, який відображає вид діяльності, а разом з цим передати й естафету наступному учаснику, якого треба позначити під/у відео;

2) фотографія має відображати виконання вправи зі свого улюбленого виду спорту або спортивних рухів із демонстрацією в кадрі зображення олімпійських кілець або напису OlympicDay;

3) у відео /або в тексті посту до фото учасник повинен звернутися до аудиторії з наступними меседжами: «Долучаюся до естафети Олімпійського дня-2020 в Україні! Розділяю олімпійські цінності! Передаю естафету…».

Щотижня серед найкращих відео та фото Національним олімпійським комітетом України розігруються олімпійські подарунки. Переможці обираються за допомогою програми Random, і за підсумками двох попередніх розіграшів володарями призів стала ціла низка представників Донецької області.

Друга онлайн-естафета Олімпійського дня, започаткована Національним олімпійським комітетом за участю осередків у регіонах, крокує Україною з 3 по 23 червня. У рамках об’єднуючої акції щодо складання символічного надпису «OLYMPIC DAY IN UKRAINE 2020-06-23», Донеччина 5 червня отримала літеру «P» від сусідньої Луганщини та передала естафетну «I» колегам із Запорізької області.

Початок презентації регіону дав голова відділення НОК України в Донецькій області Віктор Ремський. Зі студії в місті Краматорськ до вітань з нагоди 126-ї річниці утворення Міжнародного олімпійського комітету приєдналися: начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, директор школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова, заслужений майстер спорту України зі стрільби кульової, срібний призер Олімпійських ігор 2008 року Юрій Сухоруков, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, учасниця Олімпійських ігор 2004, 2008, 2012, 2016 років Наталя Семенова, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, учасник Олімпійських ігор 2012 та 2016 років Сергій Смелик, відповідальний секретар відділення НОК України в Донецькій області Дмитро Подопригора та фахівець регіонального відділення НОК Каріна Ваноян.

За результатами всеукраїнської естафети буде виготовлено звітний відеоролік, який надішлють до Міжнародного Олімпійського Комітету.