портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина найближчими днями залишиться у «помаранчевій» карантинній зоні

Опубліковано 05 квітня 2021 року, 16:47

Донецька область залишається у «помаранчевій» карантинній зоні, і згідно з показниками для визначення регіонів зі значним поширенням COVID-19, найближчі 3-4 доби переходу до «червоної»  зони не буде.  Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

Епідемічний поріг захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19  у Донецький області перевищений на 50,8%.

«Коефіцієнт виявлення нових випадків коливається у межах допустимих – 18,5% при нормі 20%. Охоплення тестуванням у нас 1 213 на 100 тисяч населення. Динаміка госпіталізації у нас знизилася, але рівень госпіталізації залишається досить високим – 64,1%,  що на 4,1%  перевищує допустимі норми. Завантаженість ліжок з киснем у нас 40% від всіх ліжок. Допустимий показник – 65%.  За тими показниками, які є, найближчі 3-4 доби переходу до «червоної»  зони не буде», - сказав Олександр Педенко.   

«Помаранчевий» – попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів.

Інші новини за темою