портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина отримала 12 тонн засобів індивідуального захисту для медиків

Опубліковано 29 квітня 2020 року, 12:23 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

До України з Китаю прибув літак з благодійною допомогою для медиків Донецької області. Масштабний проєкт було реалізовано за ініціативою бізнесу за  підтримки Офісу Президента України та голови Донецької облдержадміністрації Павла Кириленка. Усього Донеччина отримала 12 тонн вантажу – це індивідуальні засоби захисту від коронавірусної інфекції.

До гуманітарного вантажу увійшли 375 тисяч одноразових медичних масок, 150 тисяч респіраторів, 400 тисяч одноразових рукавичок, 15 тисяч захисних костюмів, 20 тисяч окулярів та лицьових щитків, 800 безконтактних термометрів. Усі товари мають відповідні сертифікати якості, які разом з сертифікатом на отримання вантажу Донецькій облдержадміністрації передали керівники БФ «Наш Краматорськ» та БФ «Відновлення та розвиток».

Отримували сертифікати заступник очільника області Денис Клюшников та директор департаменту охорони здоров’я Володимир Колесник. 

«В Україні зареєстровано близько 10 тисяч хворих на коронавірусну інфекцію. Завдяки заходам, які вживаються керівництвом області, цю інфекцію та її поширення вдається стримувати. Інколи нас звинувачують, що заходи, які ми вживаємо, занадто жорсткі. Та вони призвели до того результату, що наша область по кількості хворих на коронавірус займає останні місця. Допомога, яка нам на сьогодні надана, своєчасна і дуже потрібна, за що велика подяка Максиму Єфімову та всім тим, хто зараз надає підтримку у боротьбі з інфекцією. Вже незабаром засоби індивідуального захисту будуть розподілені по медзакладам та стануть на заваді розповсюдженню коронавірусу серед населення Донецької області».- зазначив Денис Клюшников.

«Це перший настільки масштабний благодійний проєкт у Донецькій області, у якому ми беремо участь. Я дуже сподіваюсь, що бізнесмени, небайдужі люди візьмуть цей приклад. Хочеться, щоб передані засоби захисту допомогли зупинити поширення вірусу, а сценарій був би оптимістичним», - наголосила директор благодійного фонду «Відновлення та розвиток» Наталія Позднякова.

Вже найближчим часом допомога буде розподілена на направлена до медичних закладів області.