портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччину відвідали представники Київської асоціації військових аташе

Опубліковано 20 жовтня 2020 року, 10:45

Представники Київської асоціації військових аташе, акредитованих в Україні, відвідали район проведення операції Об’єднаних сил у Донецькій області та провели зустріч з керівництвом Донецької облдержадміністрації. Метою візиту та зустрічі стало ознайомлення з ситуацією та об’єктивне інформування світового суспільства про події у Донецькій та Луганській областях.

Донеччину на зустрічі представляв заступник очільника області Вадим Філашкін.

«Кожна країна, яку ви сьогодні представляєте, допомагає Україні на політичному полі та мешканцям Донецької області - в питаннях відновлення нормальної життєдіяльності та розвитку. Але перш за все, допомогу цивільному населенню області, особливо близько до лінії зіткнення, надають наші військові. Хочу відмітити постійну та тісну співпрацю обласної військово-цивільної адміністрації та Командування операції Об’єднаних сил», - сказав Вадим Філашкін.

Протягом зустрічі були обговорені питання координації комунікації між органами державної влади та структурами, які забезпечують правопорядок у області й виконують завдання безпосередньо на лінії розмежування. Окрема увага була приділена гуманітарним питанням, які виникають через проведення операції Об’єднаних сил.

Нагадаємо, що Київська асоціація військових аташе (КАВА) — асоціація, заснована в грудні 1992 року, об’єднує 42 апарати військових аташе та військових дипломатів іноземних дипломатичних установ, які акредитовані в Україні та розташовані в Києві. Головування в КАВА здійснює президент асоціації, котрого вибирають серед військових аташе. В 2020 році головує військовий аташе Франції. Основна мета організації - підтримка комунікації між її учасниками, а також зі Збройними Силами України, Міністерством оборони України, іншими урядовими та громадськими організаціями.