портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька область отримала 980 тисяч масок із Держрезерву

Опубліковано 19 березня 2020 року, 11:40 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні відновлена діяльність санітарної служби України. В.о. директора ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» Василя Гончаренка уповноважили виконували обов’язки Головного санітарного лікаря в Донецькій області. Про це було повідомлено під час брифінгу Донецької облдержадміністрації щодо ситуації з коронавірусом на Донеччині. 

Як підкреслив директор департаменту охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації Володимир Колесник, усі медичні працівники мають індивідуальні засоби захисту. Через випадки інтенсивного використання засобів захисту, їх запасів вистачить на 7-10 діб. Донецька область отримала 980 тисяч масок із Держрезерву, вони будуть видані представникам усіх служб, що постійно контактують з населенням. Індивідуальними засобами захисту вже забезпечені поліцейські, прикордонники, військові. 

За словами Володимира Колесника, серед військових ООС немає жодного випадку захворювання на коронавірус. Пов’язано це насамперед з тим, що військовослужбовці ООС не виїжджали закордон.  

«Із водозабезпеченням ситуація залишається стабільною, пориви водогонів іноді бувають, але ремонтні бригади працюють в посиленому режимі. Поки з моменту введення карантину припинення водопостачання не було, а якість води контролюють лабораторії санітарної служби», - наголосив голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко. 

Також очільник області зазначив, що наразі опрацьовується питання забезпечення медиків костюмами захисту, пошив яких планують розширити на території Донецької області. Зараз вирішуються питання щодо стабільного постачання необхідних матеріалів для налагодження виробництва.