портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька область отримала нове обладнання від ЮНІСЕФ для зберігання вакцин

Опубліковано 29 листопада 2019 року, 18:10 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) передав для Донецької області обладнання для забезпечення належного та безперебійного температурного режиму зберігання вакцин на місцевому рівні. Зала холодового ланцюга дозволяє  підтримувати необхідну температуру зберігання вакцини для близько 1,5 мільйона людей у Донецькій області, у тому числі 300 тис. дітей.

Закупівля обладнання для холодових ланцюгів є частиною програми ЮНІСЕФ у галузі підтримки національної системи  охорони здоров’я. що має на меті забезпечити необхідні умови зберігання вакцин. Окрім Донецької  області, кімнати для холодових ланцюгів отримали ще п'ять регіонів у рамках покращення національної програми імунізації.

Завдяки фінансовій підтримці Донецької обласної державної адміністрації приміщення, де зараз встановлено обладнання, було реконструйовано та належно введено в експлуатацію. 

"В цей складний час для нашого регіону допомога міжнародних організацій є дуже важливою для мешканців Донеччини. Ми високо цінуємо діяльність  ЮНІСЕФ у сфері охорони здоров'я, освіти, забезпечення питною водою та захисту дітей. Обладнання, яке ми отримали від ЮНІСЕФ є дуже важливим для зберігання вакцин на належних умовах. Ця холодильна камера, яке ми сьогодні оглянули дозволяє зберігати вакцини, необхідні для потреб 1,5 млн мешканців регіону. Щиро дякую за співпрцю, сподіваюсь що і надалі ми будемо плідно співпрацювати на благо мешканців нашого регіону", -  підкреслив заступник голови Донецької ОДА Денис Клюшников. 

«Ця робота є життєво важливою, оскільки в Україні показник імунізації є одним з найнижчих у світі. Унаслідок недавнього спалаху кору та численних випадків захворювання на дифтерію партнерство з Урядом та місцевою владою є стратегічним. Нам потрібно спільно реагувати на ризики спалаху інфекцій та вживати всіх необхідних заходів, щоб підняти рівень вакцинації, - зазначила Регіональний директор ЮНІСЕФ у Європі та Центральній Азії пані Афшан Хан.  - Через ефективне управління  закупівлями  ми можемо забезпечити усіх дітей вакцинами, у тому числі і тих, які проживають у районах, що постраждали від конфлікту".

Нагадаємо, ЮНІСЕФ працює у 190 країнах і територіях для охоплення найуразливіших дітей та молоді, які найбільше потребують допомоги. 

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) відкрив своє Представництво у Києві у 1997 році. За цей час Фонд надав Уряду України допомогу на загальну суму  більше 130 мільйонів доларів США, що дозволило розробити і реалізувати низку програм у галузі охорони здоров’я, води і санітарії, освіти та захисту прав дітей. 

Від початку конфлікту на сході Україні ЮНІСЕФ працює над реалізацією ключових зобов’язань із задоволення гуманітарних потреб дітей, зокрема доступу до освіти, психосоціальної допомоги, води і санітарії, навчання з питань мінної небезпеки, охорони здоров’я матері та дитини, а також послуг для людей, що живуть із ВІЛ/СНІДом.

Головна мета програми ЮНІСЕФ в України на 2018-2022 рр. – сприяти прогресивній реалізації прав усіх дітей та скоротити прогалини у доступі дітей до найнеобхідніших послуг, зберігаючи баланс між гуманітарною діяльністю та діяльністю з розвитку. А також сприяти включенню розбудови миру та подолання наслідків конфлікту до поточних реформ у соціальній сфері та децентралізації.