портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька ОДА готова допомогти містам та районам у встановленні приладів обліку теплової енергії

Опубліковано 23 червня 2020 року, 15:08

Донецька облдержадміністрація готова на умовах співфінансування допомогти містам та районам у встановленні приладів обліку теплової енергії у багатоквартирних будинках. Про це голова Донецької облдержадміністрації,  керівник обласної військово-цивільної адміністрації  Павло Кириленко сказав під час колегії Донецької ОДА. 

«Зараз ми не говоримо про повне покриття вартості, але ми розглядаємо можливість встановлення лічильників на умовах співфінансування. Розмір дотацій з обласного бюджету буде розраховано з врахуванням спроможності міст, районів та громад, які потребують нашої підтримки. Я буду говорити з органами місцевого самоврядування для того, щоб це питання було нарешті вирішено», - наголосив очільник області.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Сергій Гончаренко зазначив, що в середньому будинки та комунальні заклади в області забезпечені лічильниками на 60%. У містах Маріуполь, Краматорськ та Бахмут цей показник досягає 100%, проте інші міста та громади через нестачу коштів не можуть повністю закрити потребу у лічильниках. Також Сергій Гончаренко повідомив, що всеукраїнська програма з встановлення приладів обліку мала завершитись 2 серпня поточного року, проте наразі уряд розглядає можливість її відтермінування для того, щоб усі органи місцевої влади встигли реалізувати заплановані заходи.