портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька ОДА та львівський телеканал «Перший західний» почали співпрацю у сфері екологічного просвітництва

Опубліковано 11 лютого 2020 року, 20:03

В рамках проєкту «Змінимо країну разом» почалась співпраця між Донецькою облдержадміністрацією та КП "Телерадіокомпанія  «Перший Західний"  у сфері екологічного просвітництва. Про це під час круглого столу з представниками компанії заявив директор департаменту екології та природних ресурсів Донецької ОДА Сергій Натрус.

Під час круглого столу Сергій Натрус ознайомив керівництво КП "Телерадіокомпанія  "Перший Західний" з головними досягненнями у сфері поводження з відходами, перспективами розвитку мережі сортувальних станцій та регіональних полігонів твердих побутових відходів. Головною темою обговорення стала розробка департаментом екології просвітницьких інформаційних матеріалів для дітей та людей з вадами зору.

«Робота з сортування та утилізації відходів дуже важлива. Інформаційні матеріали, якими Донецька ОДА забезпечує навчальні заклади та спеціалізовані центри, дійсно справляють враження. Для створення екологічної свідомості у громадян потрібно починати роботу з дітьми молодшого віку, і ми бачимо, що Донеччина докладає до цього максимум зусиль», - зазначила директор «Першого Західного» Ольга Цап.

Директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики ДонОДА Наталія Чукова зауважила, що співпраця з телеканалом з Львівщини має велике значення для області.

«Протягом останніх років в українських медіа сформувався стереотип, що окрім бойових дій тут нічого не відбувається. Проте Донецька область відновлюється, розвивається та змінюється на краще. Ми у багатьох сферах маємо унікальний досвід та унікальні реалізовані проєкти, ознайомитись з якими буде цікаво мешканцям будь-яких областей. Ми хочемо, щоб Донеччину бачили розвиненою та перспективною, і ми маємо що продемонструвати нашим друзям», - заявила вона.

Сергій Натрус зазначив, що попереду ще багато роботи, у якій Донеччина перш за все спирається на успішний європейський досвід. «Для нас важливо залучити передові технології та обладнання, аби максимально скоротити кількість викидів у атмосферу та запобігти іншим типам забруднень», - зауважив він.

Протягом круглого столу представники Донецької ОДА та телеканалу обговорили формат подальшої співпраці та тематику перших спільних проєктів, покликаних популяризувати досягнення області та її екологічний та туристичний потенціал.