портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Факти порушень митного законодавства у січні–вересні 2018 року

Опубліковано 30 жовтня 2018 року, 12:29 , ГУ ДФС у Донецькій області

Протягом дев’яти місяців 2018 року в Донецькій митниці ДФС виявлено та задокументовано 187 порушень митних правил на загальну суму понад 3,95  млн гривень. Серед виявлених порушень митних правил у 19 випадках вилучено предмети правопорушень на загальну суму більше 123 тис. грн, переважну більшість з яких складають тютюнові вироби.

Крім того, за січень-вересень 2018 року до відповідних правоохоронних органів  спрямовано 7 повідомлень про протиправні діяння, що містять ознаки кримінальних правопорушень.

Також продовжується робота в напрямку взаємодії з територіальними органами ДФС з метою попередження або усунення наслідків неправомірної діяльності окремих суб’єктів господарської діяльності, які мінімізують або ухиляються від сплати податків і зборів, передбачених законодавством. Так, у січні-вересні цього року до Головних управлінь ДФС у Донецькій, Миколаївській, Харківській областях, м. Києва  та Харківського управління Офісу великих платників податків ДФС спрямовано 35 матеріалів для проведення контрольно-перевірочних заходів. Крім того, за результатами відпрацювання матеріалів, отриманих від колег, митницею складено 4 протоколи про порушення митних правил за ознаками ст.485 Митного кодексу України. У всіх адміністративних правопорушеннях суму штрафів, передбачених санкцією, сплачено у повному обсязі, в результаті чого  скарбниця держави поповнилась на 64 тис. гривень.

До Держбюджету України протягом трьох кварталів 2018 року митницею перераховано штрафних санкцій за порушення митного законодавства на суму понад 843 тис. грн,  що в 4,7 рази більше відповідних надходжень минулого року.