портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Фермери Слов’янського району розводять та вирощують унікальну породу корів

Опубліковано 31 січня 2020 року, 11:20 , Департамент агропромислового комплексу та земельних відносин

В минулому році СФГ «Верес» Слов’янського району, розташованого на території Черкаської ОТГ, було присвоєно статус племінного заводу з розведення великої рогатої худоби абердин-ангуської породи м’ясного напряму продуктивності, в Україні налічується лише 9 таких племінних заводів.

В СФГ «Верес» утримується худоба з високим генетичним потенціалом. Для створення оптимальних умов вирощування і годівлі худоби, господарство забезпечено високоякісними кормами, що надає можливість значно підвищити продуктивність худоби. Ведення племінного обліку здійснюється по програмі «Орсек».

Племінний молодняк абердин-ангуської породи користується високим попитом, у грудні минулого року підприємство уклало договір з сільськогосподарським підприємством Київської області на реалізацію племінного молодняку для подальшого вирощування.

Керуючись Законом України «Про племінну справу у тваринництві», спеціалісти департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької облдержадміністрації здійснили огляд поголів’я з метою визначення відповідності типовим для породи ознакам. Також, разом зі спеціалістами підприємства було проведено аналіз продуктивності та якісного складу племінного стада, ведення селекційно-племінної роботи, використання плідників для відтворення маточного поголів’я тварин з визначеною племінною цінністю.

У відповідності до заяви СФГ «Верес» стосовно підтвердження племінної цінності великої рогатої худоби абердин-ангуської породи, підприємству будуть надані сертифікати племінних (генетичних) ресурсів для подальшої реалізації тварин.

В господарстві також утримується велика рогата худоба волинської м’ясної породи, поліської м’ясної породи та шароле.

В подальшому підприємство планує отримати статус суб’єкта племінної справи у тваринництві з розведення великої рогатої худоби по волинській м’ясній породі.