портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Година – спогад «Афганістан вчив! Афганістан карав! Афганістан випробовував!» в Білицькому будинку – інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів

Опубліковано 14 лютого 2020 року, 17:00 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Афганістан. У нашій свідомості це слово стало синонімом справжнього людського лиха, справжнього пекла. Афганська війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, понівечила долі.  

Аби вшанувати пам’ять воїнів – інтернаціоналістів афганської війни у бібліотеці  Білицького будинку – інтернату для громадян похилого віку та інвалідів пройшла година – спогад «Афганістан вчив! Афганістан карав! Афганістан випробовував!»

Під час заходу присутні ознайомилися з масштабами складних і неоднозначних подій в Афганістані, переглянули документальні відео - фрагменти про афганську війну «Афганістан – осколки пам’яті», «Свічка пам’яті – афганці», ознайомились з фотовиставкою «Афганістан – біль в моїй душі», на якій були представлені фотодокументи та газетні статті.

Захід супроводжували вірші про афганську війну, які декламували мешканці будинку - інтернату. Також підопічний закладу заспівав під гітару для всіх присутніх пісню О. Розенбаума «Чёрный тюльпан», яка не залишає нікого байдужим.

Наприкінці заходу всі присутні вшанували пам’ять тих, хто загинув в афганських ущелинах, схиливши голови у скорботній хвилині мовчання.