портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України від 2 червня

Опубліковано 03 червня 2020 року, 09:10 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Денис Шмигаль провів зустріч з представниками Всеукраїнської Ради Церков і Релігійних Організацій
Очільник Уряду подякував членам ВРЦіРО за те, що абсолютна більшість релігійних організацій дослухались до рекомендацій щодо протидії епідемії коронавірусу та прийняли рішення призупинити на вказаний період проведення богослужінь у звичному режимі й долучилися до їхньої трансляції в онлайн-режимі. Прем’єр-міністр також підтримав ініціативу проводити такі зустрічі один раз на квартал.

Максим Степанов про добір на посаду Голови НСЗУ: Це максимально прозора процедура, відеозапис усіх співбесід буде опублікований на ресурсах МОЗ
«Всі без виключення співбесіди будуть записані на відео, а після проведення конкурсу записи будуть викладені у загальний доступ. Щоб всі могли переконатися, що добір було проведено максимально чесно і прозоро», – резюмував Міністр охорони здоров’я України.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 2 червня в Україні підтверджено 24 340 випадків COVID-19, з них 10 078 одужали, 727 померло. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 328 випадків. Усього в Україні 371 668 зразків досліджено методом ПЛР та 15 615 зразків – методом ІФА.

Мінсоцполітики з місією МВФ обговорили реформування пенсійної системи
Міністр соціальної політики Марина Лазебна підкреслила необхідність з 2021 року законодавчо відновити 1 березня, як дату для проведення щорічної індексації пенсій. Це дозволить забезпечити належне прогнозування потреби у видатках на пенсійні програми. Фахівці місії МВФ відмітили, що підтримують таку ініціативу та вважають її важливою.

У День захисту дітей презентовано ідею створення нового урядового сайту для дітей та молоді
«Сьогодні важливо подивитися на цю комунікацію і з іншого боку – використати онлайн-інструменти для того, щоб розказати дітям та молоді про місце Уряду у системі органів державної влади, його функції та особливості роботи, права громадян і можливості їх комунікації з органами виконавчої влади», – підкреслив перший заступник Державного секретаря Кабінету Міністрів Олександр Ярема.

Підсумки тижня за результатами програми «Доступні кредити 5-7-9%»: 75 угод на суму в 55,5 млн грн
Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» набирає обертів. Лише за останній тиждень травня банки-партнери видали 75 нових кредитів за базовими умовами програми на загальну суму в 55,5 млн гривень. Загалом же в рамках програми вже видано 554 кредити на суму понад третину мільярда гривень (348,4 млн грн).

Мінфін: Замовлення по електронним акцизним маркам за травень виконано на 100%
Попри карантинні заходи введені у зв’язку зі спалахом пандемії COVID-19, поліграфічний комбінат «Україна» на 100 відсотків виконав державне замовлення на виготовлення електронних акцизних марок.

Експорт живої та свіжої (охолодженої) риби склав понад 163 тонни, - Держрибагентство
За даними Державної служби статистики України, протягом січня-березня 2020 року нашою державою поставлено на зовнішні ринки 163,1 тонни живої та свіжої (охолодженої) риби на 197,9 тис. дол. США.

Дмитро Кулеба на зустрічі з Гайко Маасом обговорив деокупацію Криму і допомогу українським політв’язням
«Ми шукаємо рішення для просування вперед у мирному врегулюванні на Донбасі, але Україна не піде на перетин червоних ліній стосовно безпеки, суверенітету і територіальної цілісності. Вдячний німецьким партнерам за розуміння чутливості цієї ситуації», – заявив Міністр закордонних справ України за підсумками зустрічі.

Законодавчі ініціативи мають максимально враховувати інтереси українських перевізників, – Владислав Криклій
«Символічно, що саме Укравтодор, який будує дороги, виступив майданчиком для обговорення законопроектів, котрі покликані їх зберегти. Найважливіше – ці проекти мають бути максимально збалансованими. Необхідно враховувати інтереси всіх учасників процесу, слухати бізнес, щоб захистити його від можливих наслідків», – сказав Міністр інфраструктури України.

У травні порт “Южний” встановив новий рекорд з перевалки вантажів, - Мінінфраструктури
Морський торговельний порт «Южний» продовжує досягати нових рекордних обсягів з перевалки вантажів. Відтак, лише за травень цього року держстивідор забезпечив перевалку 2,1 млн тонн вантажів. Це на 80% більше, ніж за аналогічний період минулого року і на 86% вище планових показників.

Необхідно пришвидшити підготовку проекту модернізації аеропорту в Дніпрі, – Владислав Криклій
«Модернізація аеропорту у Дніпрі – серед наших пріоритетних інфраструктурних проектів. Тому необхідно максимально пришвидшити підготовку проекту із забезпеченням якості та всіх технологічних вимог, щоб вже в цьому році розпочати будівельні роботи», – сказав Міністр інфраструктури України.  

МОН: Обов’язкова ділова документація для шкіл відтепер не матиме свідоцтва відповідності педагогічним вимогам
«Скасування таких свідоцтв – ще один крок до розвитку автономії шкіл та дебюрократизації управлінських процесів, що закладено у Законі “Про повну загальну середню освіту”. Так школи матимуть більше можливостей вести ефективну операційну діяльність», – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Абітурієнти з Криму та Донбасу можуть вступати без ЗНО в будь-який заклад, де працюватимуть освітні центри “Крим-Україна” та “Донбас-Україна” до 23 жовтня включно
«У 2020 році Міністерство освіти і науки розширило для мешканців Криму та Донбасу мережу освітніх центрів і надало можливість дітям із окупованих територій обирати для вступу будь-який з майже 100 закладів вищої та фахової передвищої освіти», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Єгор Стадний.

Понад 330 млн грн «теплих кредитів» залучено родинами на підвищення енергоефективності житла у травні
Держенергоефективності підсумувало активність населення у травні для отримання «теплих кредитів». Зокрема, попит на утеплення осель за державної підтримки зростає. У травні банки видали понад 330 млн грн «теплих кредитів» для населення та ОСББ на енергоефективні цілі.