портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України від 21 травня

Опубліковано 22 травня 2020 року, 10:18 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Максим Степанов відвідав Чернівецьку область, яка найбільше потерпає від коронавірусу
Міністр охорони здоров’я перевірив роботу обласної клінічної та міської лікарень, які визначені в тому числі для лікування хворих на COVID-19, та забезпеченість цих медичних закладів засобами індивідуального захисту.

Україна ще декілька місяців буде жити в режимі «м’яких кроків» виходу з карантину, – Арсен Аваков
«Україна виходить із ситуації з коронавіросную інфекцією досить достойно тому, що ми вчасно вжили правильні заходи та ввели карантин. Також треба подякувати тим, хто тримає дисципліну та медикам. З 25 травня будуть подальші послаблення карантину. Ще послаблення будуть з 1 червня, але в цілому декілька місяців ми будемо жити в режимі «м’яких кроків», – сказав Міністр внутрішніх справ.

Арсен Аваков вручив нагороди працівникам відомчого шпиталю в Чернівецькій області
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Чернівецькій області ознайомився з роботою лікарів під час пандемії, оглянув наявні засоби індивідуального захисту, ознайомився з протоколами лікування COVID-19, а також вручив цінні подарунки медичним працівникам.

Санітарний вертоліт МВС заступив на цілодобове чергування в Чернівецькій області
«У Чернівецькій області на цілодобове чергування заступив санітарний вертоліт МВС для транспортування інфекційно хворих. За рейс може перевозити 4-6 хворих на відстань до 1200 км. Якщо ситуація загостриться, а лікарні будуть перенавантажені, область скористається цією перевагою», – зазначив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 21 травня в Україні 19706 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 579 летальних, 6227 пацієнтів одужало. Загалом захворіли 1405 дітей та 3833 медиків. За добу зафіксовано 476 нових випадків.

МВС забезпечило 1476 сімей поліцейських і рятувальників квартирами за програмою фінансового лізингу
«Сьогодні ми вручаємо ще кілька квартир, які придбали для поліцейських у рамках програми фінансового лізингу. Окрім цього, ми плануємо купити в Чернівецькій області близько 200 квартир для працівників Національної поліції, але є одна проблема – на ринку немає квартир», – сказав Міністр внутрішніх справ України. Арсен Аваков дав команду керівництву Національної поліції працювати з міською владою, щоб було побудоване житло, яке МВС у подальшому зможе придбати для наших поліцейських і рятувальників.

Дмитро Кулеба дав старт оновленій Раді експортерів та інвесторів: «МЗС відкриває нові ринки для українських компаній»
«Ми розуміємо, що нині всі країни та бізнеси шукають можливості виходу з економічної кризи. МЗС – це не лише про візи та імідж України за кордоном, це і про реально діючі інструменти виходу на зовнішні ринки. Нині, у кризу, це особливо важливо: дати можливість збільшити торгівлю українськими товарами за кордоном. Це не стосується окремих компаній. Це стосується всієї економіки», - заявив Міністр.

Уряд затвердив перспективні плани формування територій громад ще чотирьох областей
20 травня Кабінет Міністрів України затвердив перспективні плани формування територій громад Дніпропетровської, Київської (обидві – з доопрацюванням), Рівненської та Сумської областей. Проекти розпоряджень розроблено відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Мінінфраструктури: Укрзалізниця готова розпочати пасажирські перевезення
«Вже з 1 червня Україна розпочне перші пасажирські залізничні перевезення у далекому сполученні. Карантин дав час, щоб підготуватися до прийому пасажирів. На станції “Київ-Пасажирський” вже демонтовано МАФи, встановлено сучасну систему відеонагляду, повністю відремонтовано приміський вокзал», – відмітив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Уряд затвердив план заходів щодо створення та запровадження Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва
«Створення та запровадження Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва дозволить усунути порушення у сфері містобудівної діяльності та забезпечити прозорість та ефективність державного архітектурно-будівельного контролю. Цим розпорядженням Уряд затвердив план запровадження електронної системи, визначивши виконавців заходів та строки їх виконання», – зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Держгеокадастр підписав Меморандум про співробітництво із Всеукраїнською асоціацією самоврядування «Асоціацією міст України»
Підписання Меморандуму дозволить консолідувати зусилля, як на центральному, так і на місцевому рівні та отримати єдиний, електронний і геоприв’язаний реєстр адрес та весь спектр сервісів, що з ним пов’язані.

У ВРУ зареєстровано законопроект, спрямований на вирішення проблемних питань підприємств теплоенергетики та ВКГ
Мінрегіон підтримує цей законопроект, оскільки він спрямований на зниження фінансового тиску на підприємства теплоенергетики та водопровідно-каналізаційного господарства, поліпшення їх фінансово-господарського стану та сприятиме безперебійному наданню якісних комунальних послуг.

Учасники Всеукраїнського онлайн-марафону з енергоефективності обговорили шляхи термомодернізації житлових будинків
У рамках відеоконференції представники влади, бізнесу та експерти звернули особливу увагу на доступні споживачам інструменти підвищення енергоефективності у житловому секторі.

Верховна Рада прийняла за основу законопроект, необхідний для безперебійної діяльності підприємств ЖКГ
З 1 травня 2019 року в повному обсязі введено в дію Закон України від 09.11.2017 № 2189 «Про житлово-комунальні послуги», практична реалізація норм і положень якого вказала на ряд питань, що потребують законодавчого врегулювання. Саме законопроект № 2458 дозволяє вирішити ці питання та створити умови для стабільної і безперебійної діяльності підприємств житлово-комунальної сфери.

Затверджено графік ЗНО-2020: основна сесія відбудеться 25 червня – 17 липня, результати оголосять до 29 липня
Міністерство освіти і науки затвердило оновлений графік проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році. Відповідні зміни до календарного плану підготовки та проведення ЗНО оприлюднено на сайті МОН.  

Розпочався прийом заявок на другий конкурс Нацфонду досліджень, – МОН
На сайті Національного фонду досліджень відкрито прийом заявок на другий конкурс наукових і науково-технічних проектів НФД – “Підтримка досліджень провідних та молодих учених”. Податися можна відсьогодні, 21 травня, до 26 червня 2020 року (23:59 за київським часом).