портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України від 31 травня

Опубліковано 01 червня 2020 року, 09:49 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

З 1 червня в Україні настає новий етап пом’якшення карантину, – МОЗ
“Якщо ми говоримо про користування фітнес-центрами, то обов’язково, щоб на вході до закладу відбувався термоскринінг. Якщо температура 37,2 градуси і вище, то людина не допускається. Ми рекомендуємо, щоб були антисептики на вході. Працівники закладів повинні бути одягнуті в маски та респіратори. МОЗ розробило цілий список рекомендацій, із якими детально можна ознайомитися на офіційному сайті”, – наголосив Максим Степанов. Переглянути повний список рекомендацій МОЗ щодо роботи спортивних залів та басейнів можна ТУТ. 

Максим Степанов: В Україні розпочали ІФА тестування - зроблено майже 8 тис. тестів на антитіла до коронавірусу
«При проведенні ІФА тестування ми виявляємо наявність антитіл у людини, яка проходить тест.  Тобто, воно може показувати, чи перехворіла людина на COVID-19, чи ні. Цей алгоритм тестування прописаний у наших стандартах надання медичної допомоги. Наразі ми розпочали це тестування і воно проводиться децентралізовано: тобто в обласних та районних лікарнях, скрізь, де стоять відповідні лабораторії», – наголосив Міністр охорони здоров’я України.

Максим Степанов про добір на голову НСЗУ: До співбесіди допущені 17 кандидатів, з усіма будуть співбесіди 2 червня
«Законодавством передбачено, що я, як людина, яка повинна зробити цей добір, можу з цих 17 осіб визначити кандидатів, з якими провести співбесіду. Але щоб не було ніяких спекуляцій, я вирішив провести співбесіду з усіма 17 особами. Це буде зроблено 2 червня», – наголосив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 31 травня в Україні 23672 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 708 летальних, 9538 пацієнтів одужало. Загалом захворіли 1712 дітей та 4542 медиків. За добу зафіксовано 468 нових випадків.

Національна поліція та Мінсоцполітики розробили спільний план дій з організації безпечного середовища для дітей
Під час робочої зустрічі представники Національної поліції та Міністерства соціальної політики обговорили реалізацію плану, який розширює можливості для співпраці обох сторін. Зокрема, йшлося про врегулювання законодавства у сфері підвищення рівня соціального захисту дітей.

Відновлення роботи пунктів пропуску: очікується на словацькій та молдовській ділянці, відтерміновується на угорській
Прикордонне відомство України направило листи та провело прикордонно-представницькі зустрічі з колегами з країн Євросоюзу та Молдови щодо відновлення пропуску осіб та транспорту з їхнього боку навпроти відкритих українських пунктів пропуску. Про готовність найближчим часом частково відновити роботу пунктів пропуску на кордоні з Україною повідомили словацька та молдовська сторони.

Держприкордонслужба: Безконтактні навчання - традиційний «Сі Бриз» у новому форматі
Протягом тижня в Одесі тривала фінальна конференція планування багатонаціональних навчань «Сі Бриз-2020». На міжнародному рівні, в актуальному за умов пандемії форматі онлайн-спілкування, представники країн, структур і відомств учасників навчань провели остаточне узгодження планів, складу учасників та районів проведення маневрів.

Мінфін: Для врегулювання ситуації з порушеннями митного законодавства на КПП "Тиса" на Закарпаття відряджено в.о. голови Держмитслужби Ігоря Муратова
«У нас є розроблений чіткий план заходів з протидії контрабанді та незаконному ввезенню товарів. І він поступово втілюється в життя. Ми маємо важелі, що дозволять тримати у великому тонусі і митників, і контрабандистів», – прокоментував заступник Міністра фінансів Юрій Драганчук.

Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров прокоментував ситуацію на КПП “Тиса"
«Перевізники, які хочуть транспортувати посилки, повинні офіційно оформити цей вид діяльності. Я готовий їм у цьому сприяти. Ми починаємо ламати корупційні схеми. Платежі повинні бути офіційними і прозорими!» – сказав Голова Закарпатської ОДА.