портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 12 серпня 2020 року

Опубліковано 13 серпня 2020 року, 10:04 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Спрощення митних процедур сприятиме зростанню України в рейтингу Doing Business — Прем’єр-міністр

Кабінет Міністрів України під час засідання 12 серпня підтримав проект постанови щодо порядку надання дозволів на застосування спеціального транзитного спрощення. Як зауважив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, ідеться про затвердження 8 різних форм транзитного спрощення, які мають знизити корупційні ризики на митниці, а також спростити процедури для бізнесу.

 

Денис Шмигаль: Приватизація державних підприємств передбачає збільшення робочих місць та залучення інвестицій

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час засідання Кабінету Міністрів 12 серпня, коментуючи проект розпорядження КМУ щодо передачі в управління Фонду держмайна майже 200 об’єктів державної власності.

 

Уряд перерозподілив 1,1 млрд грн державної субвенції для реконструкції об’єктів соціальної інфраструктури

Кошти будуть розподілені місцевим бюджетам на реалізацію 243 проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України на 2020 рік. Відповідне рішення Кабінет Міністрів України підтримав на засіданні 12 серпня.

 

Максим Степанов: Нова модель карантину максимально враховує потреби людей та стримує поширення хвороби

За словами очільника МОЗ, рівень загрози COVID-19 визначатиметься за трьома показниками — заповненість ліжок у медзакладах, середня кількість тестувань та показник захворюваності в адміністративно-територіальних одиницях.

 

Уряд надав можливість сільгоспвиробникам ввезення племінних чистопородних тварин на пільгових умовах

12 серпня на засіданні Уряду схвалено законопроект «Про внесення зміни до пункту 197.18 статті 197 Податкового кодексу України щодо уточнення кодів УКТ ЗЕД племінних чистопородних тварин».

 

Уряд актуалізував відомості про державний кордон України

Достовірні та однозначні дані про державний кордон України мають важливе значення для забезпечення національної безпеки, прийняття управлінських рішень державними органами, економічного розвитку держави, охорони навколишнього природного середовища, міжнародного співробітництва, економії часу та коштів при надзвичайних ситуаціях.

 

Мінекономіки: Приватизація держпідприємств – це збільшення робочих місць, сплата податків та залучення 

Сьогодні, 12 серпня, на черговому засіданні Уряд ухвалив низку важливих рішень, якими запроваджуються європейські підходи до управління державним майном. Зокрема, було прийнято розпорядження про передачу близько 200 державних підприємств Фонду Держмайна для подальшої приватизації.

 

Уряд дозволив виїзд з тимчасово окупованого Криму з метою вступу або навчання в закладах освіти

Кабінет Міністрів України під час засідання, 12 серпня, ухвалив зміни до розпорядження КМУ від 8 серпня 2020 р. № 979-р «Про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та виїзду з неї, спрямоване на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

 

Уряд підтримав проект закону про поступове виведення паспортів-книжечок з обігу Сьогодні, 12 серпня, на черговому засіданні урядовці підтримали проект Закону "Про паспорт громадянина України у формі книжечки". Відповідно до документа, планується поступове виведення паспортів-книжечок із обігу. Натомість їх замінять пластикові картки.

 

Урядом затверджено порядок автоматичного зіставлення показників обігу пального

Нормативним актом встановлюється порядок зіставлення у розрізі кодів УКТ ЗЕД, акцизних складів та розпорядників акцизних складів

 

Олексій Чернишов: Уряд підтримує східні регіони України – прийнята відповідна постанова

12 серпня Уряд прийняв постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 року № 1068», якою передбачено здійснення перерозподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України на 2020 рік.

 

Уряд запроваджує процес надання транзитних спрощень для приєднання України до режиму спільного транзиту NCTS

Постановою врегульовано процедуру та алгоритм проведення митними органами оцінки відповідності підприємства умовам для надання дозволу на застосування спеціального транзитного спрощення, а також затверджено форми документів, необхідні для надання таких дозволів.

 

Уряд схвалив вихід України ще з двох Домовленостей у прикордонній сфері у рамках СНД

Зокрема, Уряд підтримав вихід України з Угоди між Урядами СНД про співробітництво у підготовці і підвищенні кваліфікації військових кадрів для прикордонних військ держав-учасниць СНД. Також Уряд схвалив проект Указу Президента України про вихід України з Ради командувачів Прикордонними військами. Ці міжнародні договори уклали в Москві у 1995 та 1992 роках відповідно.

 

В Міненерго розробили план заходів з посилення кібербезпеки в енергетичному секторі

Міністерство енергетики планує створити проектний офіс для залучення міжнародної технічної допомоги, провести аудит поточного стану кібербезпеки в енергетиці та організувати секторальний центр кібербезпеки критичної інфраструктури енергетичного сектору.

 

Стан розгляду документацій із землеустрою за принципом екстериторіальності

За тиждень експертами державної експертизи розглянуто 11 011 документацій із землеустрою, із яких надано 8783 (80%) висновки про погодження та 2228 (20%) не погоджено.

 

Дія.Бізнес запускає всеукраїнський проект «Спортивна індустрія: від спортсмена-аматора до власника бізнесу»

Мета проекту — розповісти майбутнім підприємцям про тренди в спортивній індустрії та допомогти створити власний бізнес, а також поглибити знання діючих підприємців щодо розвитку бізнесу в спортивній індустрії.

 

40 аудиторських компаній перевірятимуть витрати проектів, які фінансуються Європейським Союзом

Україна бере участь у чотирьох спільних операційних програмах прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства 2014-2020: «Україна – Польща – Білорусь», «Україна – Угорщина – Словаччина – Румунія», «Україна – Румунія», «Басейн Чорного моря». Із загальним бюджетом понад 384 млн євро для всіх країн-учасниць програм

 

Упродовж минулого тижня підрозділи ДСНС України врятували 44 особи та ліквідували 3 тис. 94 пожежі\

Упродовж тижня піротехнічними підрозділами ДСНС здійснено 347 виїздів, у ході яких виявлено, вилучено та знищено 2 тис. 110 вибухонебезпечних предметів. Протягом тижня на водних об’єктах загинуло 52 особи.

 

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 12 серпня в Україні зафіксовано 1 433 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Загалом в Україні 84 548 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 970 летальних, 45 686 пацієнтів одужало. Проведено 1 214 941 тестування методом ПЛР. Усього за добу одужало 752 пацієнти.

 

Міністр оборони України Андрій Таран провів телефонну розмову з Міністром оборони Молдови Александру Пинзарем

Під час розмови глави оборонних відомств обговорили питання розвитку регіональної безпеки, важливості взаємодії з партнерами та міжнародними організаціями з метою забезпечення стабільності в регіоні південно-східної Європи.