портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 13 липня 2020 року

Опубліковано 14 липня 2020 року, 15:44 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

ЗНО з біології складали понад 74 тис. осіб, 6-х учасників не допустили до тесту через ознаки респіраторних захворювань

У зовнішньому незалежному оцінюванні з біології взяли участь 74 460 осіб – це 65,38% від загальної кількості зареєстрованих. Тестування пройшло сьогодні, 13 липня 2020 року.

Як впровадити автономію та вести ефективний менеджмент у школах – презентовано посібник

Посібник надає практичні рекомендації та дає відповіді на актуальні питання щодо того, як успішно реалізувати автономію в закладах освіти, самостійно ухвалювати рішення та впроваджувати сучасні методи освітнього менеджменту.

Владислав Криклій закликав приватних стивідорів приєднатись до проекту Weigh Control System

Це єдина система контролю зважування автотранспорту та аналізу руху на базі Центру обробки даних габаритно-вагового контролю Укртрансбезпеки.

Санаторні школи та школи-інтернати мають змінити тип закладу освіти відповідно до потреб громади, – рішення Верховної Ради

Засновники санаторних шкіл (санаторних шкіл-інтернатів) мають змінити тип цих закладів освіти на один з таких, що передбачені Законом України «Про повну загальну середню освіту», або припинити їхню роботу шляхом реорганізації чи ліквідації – такі зміни до відповідного Закону було внесено рішенням Верховної Ради сьогодні, 13 липня 2020 року.

Франція та Україна запускають проект щодо модернізації системи питного водопостачання у місті Маріуполь

Сьогодні було підписано фінансову угоду між Міністерством фінансів України та містом Маріуполь, а отже виконано останню з адміністративних та фінансових формальностей, необхідних для початку проекту.

Фондом соціального страхування розпочато фінансування страхових виплат сім’ям померлих від COVID-19 медичних працівників

Міністерством соціальної політики 10 липня 2020 року спрямовано на рахунок Фонду соціального страхування України 233,3 млн гривень для виплати одноразової допомоги членам сімей медичних працівників, смерть яких настала внаслідок інфікування коронавірусною хворобою COVID-19.

Підсумки тижня за результатами «Доступні кредити 5-7-9%»: 106 угод на суму в 360,136 мільйона гривень

Загалом Програма на 66% забезпечила зростання загального кредитного портфеля банківської системи у національній валюті за лютий-травень 2020 року, які можна назвати найважчими місяцями жорсткого карантину.

Верховна Рада встановила однакові для всіх правила справляння державних зборів в авіації, - Владислав Криклій

Сьогодні, 13 липня, Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення змін до Повітряного кодексу України щодо удосконалення механізму справляння державних зборів за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, та за кожну тонну вантажу, що відправляється чи прибуває до аеропорту України».

Індія передала Україні 50 тис. капсул препарату для боротьби з COVID-19

Україна, у якості гуманітарної допомоги, отримала від Республіки Індія партію антивірусних препаратів, які використовуються у лікуванні пацієнтів, хворих на коронавірус COVID-19. Цих медикаментів вистачить на лікування близько 5 тис. пацієнтів.

Міністр фінансів Сергій Марченко підписав договір про запуск проекту з модернізації системи питного водопостачання у Маріуполі

Фінансування проекту передбачає залучення пільгового кредиту від Уряду Франції в особі компанії Natixis в розмірі 64 млн євро.

Держприкордонслужба щодо пропуску через лінію розмежування

Відповідно до наказу Командувача об’єднаних сил пропуск через лінію розмежування в Донецькій та Луганській областях на цей час здійснюється через КПВВ «Мар’їнка», «Новотроїцьке» та «Станиця Луганська».

Ігор Петрашко провів онлайн-зустріч з Європейською Бізнес Асоціацією

Міністр розповів про поточний стан, динаміку та прогнози економічного розвитку, а також про урядові ініціативи для підтримки бізнесу.

Максим Степанов: До кінця року для екстреної медичної допомоги ми закупимо близько 400 нових автомобілів

Розвиток екстреної медичної допомоги (ЕМД) є одним із пріоритетів нового керівництва Міністерства охорони здоров’я. Уже цього року на галузь буде додатково виділено 1,26 млрд грн, які підуть на підвищення заробітної плати і на зміцнення матеріально-технічної бази станцій екстреної медичної допомоги.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 13 липня в Україні підтверджено 54 133 випадки COVID-19, з них 26 503 одужали, 1398 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 612 випадків.

Оперативна інформація про надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території України

Станом на 7 годину 13 липня 2020 року підрозділами Державної служби України з надзвичайних ситуацій протягом доби для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 1 тис. 180 виїздів.

Оперативна інформація щодо ліквідації наслідків негоди в Україні

Силами ДСНС продовжуються активні роботи по наданню допомоги населенню та ліквідації наслідків дощового паводку у Карпатському регіоні. Станом на 13 липня на території західних областей підтоплених населених пунктів (було 349), підвалів (було 7 тис. 225) та присадибних ділянок ( було 22 тис.182) немає.