портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 13 лютого 2020 року

Опубліковано 17 лютого 2020 року, 09:10 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Сучасна диспетчерська служба на Полтавщині – успішний приклад медичної реформи
«Мета Уряду на 2020-й рік – врятувати якомога більше життів наших людей. І Полтава своїм прикладом вже доводить, що скоротити смертність у декілька разів – реально», – сказав Прем’єр-міністр України.  

Щодо стану здоров’я членів екіпажу судна «CMA CGM URAL», який прибуває сьогодні в порт міста Одеси
У членів екіпажу немає підозри на коронавірус. Зафіксовані випадки захворювання на ГРВІ. Про це офіційно повідомили представники компанії CMA CGM санітарно-карантинний підрозділ, що знаходиться у постійному контакті з судном «CMA CGM URAL».

Зоряна Скалецька презентувала Національну стратегію контролю онкологічних захворювань до 2030 року
Основним завданням є зниження рівня захворюваності на рак в Україні шляхом профілактики, раннього виявлення, якісного лікування онкохворих, покращення якості життя пацієнтів та зниження рівня смертності.

Олексій Гончарук: Уряд працює над збільшенням власного видобутку газу, щоб українці платили менше за опалення
«Полтавська область – один із головних нафтогазовидобувних регіонів України. Понад 40% українського газу та кожна п’ята тонна нафти та конденсату надходить з Полтавщини. Але цього мало. Україна повинна ефективніше розпоряджатися надрами», – сказав Глава Уряду.

Дмитро Кулеба: Вступ України до НАТО – це питання часу
Вступ України до НАТО – лише питання часу, адже наша держава вже не є лише прохачем допомоги, а становить інтерес для Альянсу, який може вчитися в українців, як захищати свої країни, переконаний Віце-прем’єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції.

Харківська область може бути прикладом євроінтеграції для інших регіонів, – Дмитро Кулеба
Віце-прем'єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції України переконаний, що Харківська область має енергійну команду та всі можливості, щоб її мешканці відчули на собі переваги руху України до ЄС.

Міністри оборони України та Канади визначили пріоритети двостороннього оборонного співробітництва
Під час діалогу Андрій Загороднюк поінформував Харджита Сінгха Сейджжана про поточну обстановку на сході України та заходи, що вживаються керівництвом держави та військового відомства з метою забезпечення суверенітету та територіальної цілісності України.

Україна продовжить тісну співпрацю з Агенцією НАТО з підтримки та постачання
За словами Міністра оборони України Андрія Загороднюка, співробітництво з Агенцією є важливим для оборонного відомства, адже відкриває нові можливості для здійснення закупівель певної продукції військового призначення.

У Брюсселі за участю Міністра оборони України відбулася зустріч у форматі «QUINT»
Українська сторона акцентувала увагу на можливості оптимізації міжнародної підтримки з метою більш ефективної координації зусиль. Міністр оборони Андрій Загороднюк наголосив на необхідності визначення спектру міжнародних зусиль відповідно до пріоритетів оборонної реформ, з метою більш якісної оцінки існуючої та подальшої допомоги Україні.

Україна відповідає критеріям для приєднання до програми Партнерства розширених можливостей НАТО
«Наші партнери по НАТО знають, що приєднання до програми Партнерства розширених можливостей НАТО (Enhanced Opportunity Partnership) є абсолютним пріоритетом для України. Україна зробила значний прогрес у впровадженні стандартів Альянсу і вже відповідає військовим критеріям для приєднання до Програми», – зазначив Міністр оборони. України.

Україна і Норвегія налаштовані на подальше зміцнення співпраці у сфері енергетики
Питанням розвитку українсько-норвезького співробітництва в енергетичний сфері була присвячена зустріч заступника Міністра енергетики та захисту довкілля України Олексія Рябчина з Державним секретарем Міністерства нафтогазової промисловості та енергетики Норвегії Оддом Емілем Інгебрігтсеном.

Реформування системи соціальних послуг у громадах потребує використання передового міжнародного досвіду, – Олег Коваль
«Нас цікавлять питання запровадження додаткових сервісів, соціальних послуг для населення, інноваційні техніки, методики щодо реабілітації дітей, які потрапили у складні життєві обставини, діяльність сімейних судів щодо захисту прав дітей, а також послуги з догляду за людьми похилого віку, діяльність геріатричних закладів тощо», – сказав заступник Міністра соціальної політики України.

3,5 млн гривень на розвиток ІТ-проектів на основі відкритих даних, – Мінцифри
«Мета українського Уряду – зробити так, щоб Україна увійшла в ТОП-3 країн у сфері відкритих даних у світі. У боротьбі з корупцією та прийнятті обґрунтованих рішень, у вирішенні нагальних суспільних питань – відкриття даних надзвичайно цінні», – коментує Віце-прем'єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Ремонт потрібен не лише приміщенням, де працюють науковці, а й нашій системі управління та фінансування науки загалом, – Ганна Новосад
«Сьогодні, на жаль, наука не просто фінансується часто за залишковим принципом, а й наявні ресурси розподіляються неефективно. Це потрібно змінювати», – підкреслила Міністр освіти і науки України.

ЗСУ продовжують реформуватися, аби досягти відповідності критеріям членства в НАТО, – Андрій Загороднюк під час зустрічі з Міністром оборони США у Брюсселі
Міністр оборони України поінформував свого американського колегу про перебіг операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей, наголосивши при цьому, що незважаючи на заходи з відсічі та стримування російської агресії на сході України, ЗС України продовжують реформуватися та змінюватися, аби досягти відповідності критеріям членства в НАТО.

Створено перший електронний сервіс, який сплачує гроші за безпечне керування авто, – Владислав Криклій
«Стартап Штрафи UA розробив додаток, що повинен знизити кількість аварій на дорогах. Система дозволяє оцінити водіння конкретного водія і мотивувати не порушувати. За відповідальну поведінку на дорозі водій отримує нагороду – до 18% кешбека від суми страхування», – заявив Міністр інфраструктури України.

ДАБІ запроваджує низку інструментів, які унеможливлять безпідставні відмови на дозволи з будівництва
«Видача дозвільних документів на будівництво повинна нарешті стати дійсно адміністративною послугою – належного формату та якості, так як це передбачено чинним законодавством», - зауважила в.о. Голови Державної архітектурно-будівельної інспекції Олена Костенко.

Мінекоенерго спільно із Світовим банком досліджуватиме наслідки зміни клімату в Україні до 2100 року
Як викиди парникових газів змінюють сільське та лісове господарства, а також впливають на здоров’я людей в Україні вивчатимуть українські та міжнародні науковці під егідою Світового  банку та Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

Е-аукціони з продажу деревини допоможуть визначити її обсяг в країні та встановити конкурентні ціни, – Андрій Заблоцький
Голова Держлісагентства повідомив, що експериментальний проект дасть можливість визначити весь обсяг деревини та створити конкурентне ціноутворення. У подальшому це сприятиме визначенню балансу деревини, який існує в державі, та плануванню довгострокових інвестицій.

Держгеокадастр про розгляд проектів землеустрою з відведення земельних ділянок за принципом екстериторіальності
Найбільш позитивно оцінені проекти, розроблені у Волинській (90%), Рівненській (89%), Харківській (88%) та Луганській (86%) областях.