портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 16 квітня 2020 року

Опубліковано 17 квітня 2020 року, 09:11 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Верховна Рада прийняла законопроект, який дозволить продовжити формування спроможних громад та районів
«Прийнятий закон є вагомим кроком до завершення реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Після реалізації його норм кожна громада отримає однакові можливості та набір якісних інструментів для розвитку своїх територій і подолання проблем, які не вирішувалися роками», – прокоментував ухвалений проект Закону Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Велике будівництво» – важливий інструмент регіонального розвитку, – Олексій Чернишов
«Нова опорна школа, сучасний ЦНАП, добудований дитсадок, відремонтовані дороги, – саме такі речі підвищують рівень комфортного життя українців у громадах. Саме такі речі впливають на розвиток регіонів, а отже України», – зазначив Міністр розвитку громад та територій України.

Максим Степанов: Ми запустили онлайн-платформу для анестезіологів, щоб ефективніше лікувати українців від COVID-19
«Для нас важливо, щоб анестезіологи-реаніматологи мали більше можливостей для консультацій в режимі реального часу зі своїми більш фаховими колегами, які даватимуть поради: як себе поводити в тому чи іншому випадку. Тому вчора, у тестовому режимі, ми запустили відповідну онлайн-платформу для лікарів, які працюють у лікарнях, що борються з COVID-19», – заявив Міністр охорони здоров’я України.

Захист медиків є пріоритетом у нашій роботі, – МОЗ
«Ще раз наголошую – захист медиків є пріоритетом і ми кожного дня збільшуємо відсоток забезпеченості засобами індивідуального захисту по кожній лікарні. На дешборді Кабінету Міністрів, створеного за підтримки МОЗ та Мінцифри, є вся відповідна інформація в режимі реального часу: як у розрізі областей, так і в розрізі кожного медичного закладу», – зазначив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

НСЗУ закликає потурбуватися про людей старшого віку в умовах карантину
В умовах поширення COVID-19 люди віком від 65 років опинилися у групі ризику. Національна служба здоров'я України змінює систему охорони здоров'я в інтересах пацієнта і турбується про те, щоб забезпечити доступність медичних послуг та ліків для всіх громадян, у тому числі – для людей похилого віку.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 16 квітня в Україні 4161 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 116 летальних, 186 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 397 нових випадків.

Оновлена програма “Доступні кредити 5-7-9%” дозволить підприємцям отримати до 35 млрд грн, – Ігор Петрашко
«При плануванні програми ми розраховували розмір кредитного портфелю до 35 млрд грн. Якщо будемо бачити, що потреби більші, то суму збільшуватимемо», – прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Мінекономіки роз'яснює, що потрібно знати, якщо втратили роботу і хочете отримувати допомогу від держави
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України разом із Державною службою зайнятості започатковує щотижневе інформування щодо ключових питань, які стосуються втрати роботи, отримання фінансової допомоги або допомоги у пошуку нової роботи. Оновлення інформації у зрозумілому форматі «питання-відповіді» надаватиметься щотижня у понеділок і четвер.

Мінсоцполітики запускає інформаційну платформу «Допомога поруч»
«Ця інформаційна платформа покликана допомогти тим, кому потрібна турбота. Кожен може зробити заявку про того, кому потрібна допомога. І всі небайдужі: бізнес, волонтери, благодійники, громадські організації, і Уряд, і місцева влада, всі разом будемо допомагати людям», – наголосила Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Головне завдання Мінсоцполітики – забезпечити безперервний характер соціальних виплат
Мінсоцполітики в умовах запровадження заходів, пов’язаних з недопущенням поширення коронавірусу COVID-19, працює у посиленому режимі для забезпечення безперервності соціальних виплат. Про це заявив заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко під час онлайн-конференції «Державна політика щодо надання адміністративних послуг в умовах карантину».

Пенсійний фонд: За графіком вже профінансовано пенсій на 24,6 млрд грн
16 квітня 2020 року Пенсійний фонд України, згідно із затвердженим графіком, продовжує фінансування пенсій.

Забезпечення споживачів електроенергією залежить від вчасних розрахунків за комунальні послуги – Держенергонагляд
Для забезпечення стабільного електропостачання та збалансованої роботи енергетичних ринків громадянам необхідно вчасно розраховуватись за отримані комунальні послуги. Адже, незважаючи на пандемію вірусу COVID-19 та запровадження в Україні карантину, виробники та постачальники електроенергії продовжують працювати у штатному режимі та забезпечувати населення електроенергією.

Уряд розглядає питання перегляду відрахувань частки прибутку державних підприємств до державного бюджету, – Владислав Криклій
Ми маємо шукати додаткові можливості для розвитку портів під час карантину, працювати з відправниками вантажів та оптимізувати стратегічні та інвестиційні плани портів. Про це заявив Міністр інфраструктури під час онлайн-наради з керівниками морських портів та Адміністрації морських портів України.

Корпоратизація Адміністрації морських портів буде завершена, – Владислав Криклій
Владислав Криклій відзначив, що Міністерством розроблено та оприлюднено проект методики розрахунку ставок портових зборів: «Ми очікуємо на спільну роботу з бізнесом над проектом, готові розглядати конструктивні зауваження, також ми розпочали погодження документу з іншими органами влади, плануємо отримати результат до кінця травня», – зазначив Міністр інфраструктури.

Кабінет Міністрів призначив т.в.о. Міністра енергетики та захисту довкілля України
Ольга Буславець наголосила, що основне завдання на сьогодні – забезпечити стабільність роботи енергосистеми України.

МОН: 21 університет отримає грант на підвищення енергоефективності
«Ці кошти дозволять університетам суттєво заощаджувати на енергоресурсах та покращити умови праці та навчання, а разом із тим якість та надійність послуг університетів», – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

Держприкордонслужба: На кордоні знову виявили порушників правил карантину
Вже 70 порушників правил самоізоляції виявили у пунктах пропуску на державному кордоні співробітники Держприкордонслужби з початку введення карантинних заходів з недопущення розповсюдження коронавірусу COVID-19.

Держводагентство: За місяць карантину в режимі онлайн видано 571 дозвіл на спеціальне водокористування
З 13 березня фахівцями Агентства від водокористувачів прийнято 698 заяв, з них 50 надійшло через Портал е-послуг Держводагентства.