портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 18 лютого 2020 року

Опубліковано 19 лютого 2020 року, 14:03 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Ціна на газ у лютому буде меншою, – Олексій Оржель
«У лютому, у березні, влітку – буде рекордно менша ціна на газ, адже нам вдалося стабілізувати ситуацію на ринку газу», – зазначив Міністр енергетики та захисту довкілля України.

Одним із пріоритетів Мінсоцполітики на 2020 рік є підтримка дітей та сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах
«Реалізація державної політики з виведення та допомоги сім’ям у складних життєвих обставинах, яка є складовою Програми діяльності Кабінету Міністрів та важливою складовою формування нової соціальної політики в Україні», – наголосив заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський.

Жертви торгівлі людьми можуть отримати від держави від 4 тис. грн допомоги, – Сергій Ніжинський
«Відповідно до нашого законодавства дана категорія громадян може отримати фінансову допомогу у разі потреби і ця сума сягає від 4800 до 5600 грн. Це разова допомога», – повідомив заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції, коментуючи виклики, з якими стикається Україна у сфері протидії торгівлі людьми та захисту потерпілих осіб.

Мінсоцполітики планує реформу геріатричних пансіонатів
Послуга стаціонарного догляду надається особам похилого віку у геріатричних пансіонатах/ будинках-інтернатах для осіб похилого віку по всій Україні, яких налічується близько 90, хоча якість послуги не всюди є однаковою, а в окремих випадках наявні порушення прав людини. Мінсоцполітики планує ряд змін щодо функціонування цих закладів.

ПФУ про затвердження показника середньої заробітної плати
Показник середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» враховується для обчислення пенсії, за грудень 2019 року затверджено в сумі 10583 гривні 10 копійок, за 2019 рік в сумі 9205 гривень 19 копійок.

Уряд тримає під повним контролем весь процес повернення українських громадян з Китаю, – Арсен Аваков
«Українці до літака в Ухані прибудуть у зазначений час у супроводженні китайських спеціалістів. На жаль, ті, у кого температура буде вищою 37,2 °C, не полетять на літаку, тому що у них ризик захворювання коронавірусом вищий. Ці люди в супроводженні консула будуть відправлені до місцевої китайської лікарні, де проходитимуть відповідне лікування», – пояснив Міністр внутрішніх справ України.

До НСЗУ 1077 спеціалізованих закладів подали понад 5000 пропозицій
Заклади охорони здоров’я подають пропозиції за всіма 26 пакетами медичних послуг. Це означатиме, що українці отримають всі види медичної допомоги, передбачені Програмою медичних гарантій.

До кінця 2020 року кількість ЦНАПів в Україні зросте майже вдвічі, – Денис Шмигаль
Віце-прем’єр-міністр України – Міністр розвитку громад та територій підкреслив, що на сьогодні реформа децентралізації є найуспішнішою в країні. Про це свідчить висока довіра до реформи з боку населення – понад 80%, згідно із соціологічними дослідженнями.

Між Україною та ІМО відкритий постійний діалог і жодних непорозумінь, – Владислав Криклій
«Для України як морської держави, у якої більш 150 тисяч моряків, напрямок удосконалення системи підготовки та дипломування моряків є пріоритетним», – заявив Міністр інфраструктури України.

Україна поглиблює співробітництво з Катаром у галузі транспортної інфраструктури, – Владислав Криклій
Міністр інфраструктури України підтвердив готовність української сторони до проведення двосторонніх консультацій з метою узгодження проекту Угоди в сфері морського транспорту, а також поінформував, що розпочато процедуру внутрішньодержавного погодження та отримання повноважень на підписання Меморандуму про визнання дипломів/свідоцтв фахівців моряків.

Сергій Дейнеко провів зустріч з представником Держдепу США Натаном Сейлсом
Під час зустрічі сторони обговорили головні аспекти реалізації державної політики у сфері охорони державного кордону, впровадження інтегрованого управління кодонами та інтеграцію до єдиного європейського та світового безпекового простору.

АРМА відкрило доступ до Реєстру арештованих активів
Наразі здійснюються заходи, пов’язані з виконанням вимог законодавства про захист інформації та побудовою системи комплексного захисту інформації.

Валерія Коломієць: Запрацював Telegram-канал системи БПД
Відтепер корисний безкоштовний юридичний контент буде зібраний в одному місці. У системи безоплатної правової допомоги з’явився власний Telegram-канал. Про це повідомила заступник Міністра юстиції України.