портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 18 жовтня 2019 року

Опубліковано 21 жовтня 2019 року, 14:12 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Шахтарі отримають кошти на заробітну плату

Урядовий законопроект про виділення 1 млрд грн для шахтарів підтримала Верховна Рада в першому читанні сьогодні, 18 жовтня.

 

Області мають актуалізувати перспективні плани формування територій

Це дозволить цим громадам перейти на прямі міжбюджетні відносини з державою і бути визнаними спроможними. Тому питання актуалізації перспективних планів потребує прискорення потребує прискорення.

 

Мінрегіон залучить місцеву владу до формування ефективної мережі публічних послуг

Головний акцент – якість і доступність послуг для кожної людини незалежно від місця її проживання.

 

У 2019 році «чорнобильцям» планується додатково виділити 354,6 млн грн з Державного бюджету, – Юлія Соколовська

Гроші підуть на компенсацію за пільгове забезпечення продуктами харчування, доплату за роботу в зоні відчуження, виплату щорічної та додаткової відпусток,  допомог з тимчасової непрацездатності та по вагітності та пологах; компенсації за шкоду, заподіяну здоров'ю, та допомоги на оздоровлення. Зараз на це передбачено 1 млрд 980,9 млн грн.

 

У 2019 році планується додатково виділити близько 787 млн грн на забезпечення осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації, - Юлія Соколовська

Мінсоцполітики ініціювало внесення змін до закону про Державний бюджет України на 2019 рік за програмою забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації (ТЗР). На забезпечення окремих категорій населення ТЗР буде додатково виділено 786 млн 950,5 тис. грн, що дозволить виготовити додатково близько 250 тис. виробів для осіб та дітей з інвалідністю.

 

Оновлення влади відбувається у безпрецедентних масштабах, – Дмитро Дубілет

Уряд оголосив відкритий конкурс на 25 посад державної служби категорії «А». На 17 вакансій подали заявки більше 400 кандидатів. За багатьма вакансіями вже розпочався конкурсний відбір. Ще 8 вакансій очікують на професійних управлінців.

 

 Рішенням Кабінету Міністрів України АТ «Укрзалізниця» повернуто до сфери управління Міністерства інфраструктури

Нарешті відбудеться реформа Укрзалізниці, яка мала розпочатись ще три роки тому. Для покращення якості надання послуг в концесію планується передати вокзали Києва, Миколаєва та Запоріжжя та iнших міст.

 

Парламент підтримав проект Держбюджету на 2020 рік у першому читанні

18 жовтня Верховна Рада підтримала проект Державного бюджету на 2020 рік в першому читанні. «За» - 256 народних депутатів. При підготовці документа було надано 2 162 пропозицій. Проект Держбюджету на 2020 рік є збалансованим та реалістичним,  визначає чіткі пріоритети, які дозволять підвищити добробут наших громадян та забезпечити розвиток економіки.

 

Верховна Рада прийняла за основу законопроект №2239-1 про анбандлінг НАК «Нафтогаз України»

Верховна Рада прийняла за основу законопроект №2239-1 про анбандлінг НАК «Нафтогаз України». Це підтвердження Україною, що енергетичне законодавство з 01.01.2020 р. буде відповідати європейському. А ГТС й надалі залишається 100% у державній власності.

 

Парламент зареєстрував урядовий законопроект про врегулювання сфери азартних ігор

Це врегулює проблему поширення нелегального грального бізнесу, обмежить поширення ігроманії. А також дозволить отримати до 5 мільярдів гривень в бюджет.

 

Верховна Рада прийняла зміни щодо удосконалення законодавства з питань поводження з радіоактивними відходами

Першочерговим є питання довгострокової безпеки сховищ. Також  прийняття удосконаленої класифікації дозволить захоронити всі українські РАВ у 10 разів дешевше.

 

Міністр оборони взяв участь в «Годині запитань до Уряду» у Верховній Раді України

Андрій Загороднюк поінформував народних депутатів щодо умов початку розведення сил і засобів від лінії розмежування на Сході України.

 

Ми готові працювати над рівним винагородженням чоловіків та жінок в Україні, – Юлія Соколовська

Мінсоцполітики працюватиме над  усуненням гендерного розриву в оплаті, який у 2018 році становив близько 21%. Тоді як у більшості країн Європейського Союзу середній показник – 16%.

 

Україна передала Туреччині головування у Чорноморському Форумі

Такий формат співпраці засновано у 2000 році в Туреччині. Кожного року почергово у кожній чорноморській країні відбуваються засідання лідерів Форуму – керівників відомств прикордонної та берегової охорони.

 

Голова Держенергоефективності та Посол Швейцарії в Україні розглянули можливості співпраці у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики

Серед пріоритетів партнерства - скорочення та заміщення споживання газу. Енергоефективні заходи впроваджуватимуться, зокрема, через механізм співфінансування «теплих кредитів», ЕСКО, енергоменеджмент.