портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 22 березня 2020 року

Опубліковано 23 березня 2020 року, 11:00 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

В Україну літаком прибуває партія тестів для визначення коронавірусної хвороби
Доставляються обидва види тестів: тести для ПЛР (золотий стандарт діагностики) та тести експрес-діагностики.

МОЗ закликає інтернів та студентів 5 і 6 курсів допомогти медикам в боротьбі з коронавірусом
«Закликаю студентів-медиків сконтактувати з відповідальними особами в медичних університетах, вийти і допомогти медикам на місцях, виконати свою місію – врятувати життя українців», – сказав заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Безпека та відповідальність: Інструкція від МЗС України та МОЗ України для тих, хто повертається з-за кордону
Кожен громадянин України, який повертається з країни, де були зафіксовані випадки COVID-19, має пройти необхідні контрольні процедури при перетині кордону. Не менш важливо уважно стежити за станом свого здоров’я, адже ваша відповідальна поведінка може захистити життя сотень людей.

МОЗ розпочав офіційну співпрацю з Viber
МОЗ України створює офіційну Viber-спільноту “Коронавірус_інфо”, де буде публікувати актуальну й достовірну інформацію від відомства про ситуацію щодо поширення коронавірусу в країні. Щоб долучитися до спільноти, переходьте за посиланням https://vb.me/covid19_ua

Мінсоцполітики здійснює необхідні заходи, щоб люди отримували соціальні виплати вчасно
Заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко підкреслив, що соціальні виплати є захищеною статтею витрат державного бюджету і першочерговим завданням щодо його виконання. За його словами, також опрацьовується можливість пришвидшення здійснення виплат допомоги по безробіттю особам, які втратили роботу у зв'язку із введенням карантинних заходів.

До Міжнародного дня лісів уже висаджено 100 мільйонів дерев, – Андрій Заблоцький
«На жаль, через карантинні заходи ми скасували участь громадськості у нашій акції з висадки дерев. Однак, хочу запевнити, що висадка відбувається за графіком. Лісівники, дотримуючись правил та рекомендацій щодо захисту під час карантину, виконують всі необхідні плани з відтворення українських лісів», – написав на своїй сторінці у Facebook Голова Державного агентства лісових ресурсів України.