портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 22 листопада 2019 року

Опубліковано 25 листопада 2019 року, 09:16 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Олексій Гончарук в Лондоні підписав два документи на 900 млн євро на будівництво та реконструкцію доріг
Мова йде про фінансування реконструкції автошляху М05 Київ-Одеса у Черкаській, Миколаївській та Одеській областях, а також будівництва північної ділянки об’їзної дороги навколо м. Львова.

Олексій Гончарук: Найближчим часом на концесійні конкурси буде подано ще 10 проектів
Прем‘єр-міністр України на Інвестиційному саміті ЄБРР для країн-членів Східного партнерства окреслив ключові напрями та проекти, відкриті для іноземних інвестицій.

Литва зміцнює підтримку реформ в Україні, – Дмитро Кулеба
Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України під час робочого візиту до Литовської Республіки обговорив з Міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічюсом стан українсько-литовських відносин та проекти допомоги Литви Україні.

Україна та Білорусь розвиватимуть співпрацю на енергетичному та нафтовому ринках
Постачання електроенергії, транзит нафти, зміни в транспортуванні газу та як можна розвивати торфовидобувну галузь – теми, які обговорювали  на засіданні Українсько-Білоруської групи із співробітництва в паливно-енергетичній сфері.

Україна – перша із країн Східної Європи, яка стала спостерігачем у Постійному комітеті з кадастрових питань в Європейському Союзі
З огляду на це, Держгеокадастр матиме змогу залучати досвід європейських принципів ведення земельної кадастрової системи, обмінюватися інформацією щодо кадастрової діяльності, застосовувати єдині стандарти у процесі обробки кадастрової інформації з метою інтеграції європейських кадастрових систем.

В Україні з’явиться комплексний план просторового розвитку ОТГ

Сформується новий тип містобудівної документації, крім генеральних планів, детальних планів. Тобто з’явиться комплексний план просторового розвитку об’єднаних територіальних громад.

У Мінрегіоні обговорили подальшу співпрацю з «Разом проти корупції»
Урядово-громадська ініціатива «Разом проти корупції» звернулась до Мінрегіону з пропозицією продовжити співпрацю у впроваджені 11 антикорупційних заходів. З них 8 стосуються сфери будівництва.

Ніщо так не приваблює бізнес, як відкриті дані, – Юліан Чаплінський

Мінрегіон готує завдання для розробки нового містобудівного кадастру, який стане потужною електронною базою даних на національному рівні.

З 2020 року вчителі початкових класів вивчатимуть методики роботи в інклюзивних класах
З 2020 року програма підвищення кваліфікації вчителів початкових класів міститиме новий обов’язковий модуль – інклюзивне навчання. Він має навчити педагогів працювати з дітьми з особливими освітніми потребами (ООП), а також допомогти їм в організації роботи інклюзивного класу.

Наступного року МОН профінансує майже 200 проектів молодих вчених на 100 млн грн – за 4 роки бюджет конкурсу збільшили у 8 разів
Це буде 199 робіт – 152 перехідні з минулих років та 47 нових. Їхній перелік затвердила відповідна Конкурсна комісія 22 листопада 2019 року в приміщенні МОН.

Зоряна Скалецька презентувала у Житомирі ключові пріоритети в охороні здоров’я у 2020 році
У 2020 році система охорони здоров’я України зосередиться на забезпеченні якісної та доступної первинної та екстреної медичної допомоги, запуску системи трансплантації, розбудові системи громадського здоров’я та успішній реалізації програми медичних гарантій.

Інформація про результати земельних аукціонів за період з 15 до 22 листопада 2019 року
За тиждень з 15 листопада по 22 листопада 2019 року територіальними органами Держгеокадастру до загального переліку земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, права оренди на які пропонуються до продажу на земельних торгах у формі аукціону, включено 48 земельних ділянок загальною площею 985,75 гектара.