портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 3 січня 2020 року

Опубліковано 04 січня 2020 року, 16:00 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Олексій Гончарук: Програма мобільності молоді стартує в квітні цього року
«Уряд створює умови, щоб молодь була соціально активною, самостійною. Ми хочемо побороти ситуацію, коли чи не більше половини молодих людей за останні три роки не виїжджало за межі області. Мобільність – позитивно впливає і на економіку, і на продуктивність праці», – підкреслив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Уряд готує до запуску комплексну послугу «єМалятко»
Батьки новонародженої дитини сьогодні вперше скористалися сервісом «єМалятко» в Харківському міському перинатальному центрі. «єМалятко» об’єднує 10 державних послуг, пов’язаних із народженням дитини, в одну.

У 2019 морські порти України перевалили понад 1 млн TEU контейнерів, - Владислав Криклій
2019 рік завершився приємним рекордом в морській галузі – в портах України оброблено понад 1 мільйон TEU контейнерних вантажів. За 2019 рік контейнерні перевезення зросли майже на 20%, – заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

В Україні видано вже понад 1800 атестатів енергоаудиторам для сертифікації енергоефективності будівель та обстеження інженерних мереж
Кількість охочих працювати у цій сфері зростає щороку. Так, у 2019 р. налічується близько 1360 атестатів, виданих енергоаудиторам. Це у 3 рази більше, ніж у 2018 р. (440). Найбільшу кількість енергоаудиторів атестовано у Києві, Київській, Одеській та Запорізькій областях.

МОЗ: Українських пацієнтів в Індії переведено на лікування до іншої клініки
31 грудня українські пацієнти почали отримувати допомогу вже в госпіталі MGM Healthcare, де їм гарантовано надання медичної допомоги в повному обсязі включно з трансплантацією.

МОЗ затвердило перелік лікарських засобів та медичних виробів, що будуть закуповуватись за кошти державного бюджету 2020 року
Затвердження номенклатури (переліку) лікарських засобів – основоположний процес в закупівлях і цього року вдалось затвердити перелік до Нового року, що дозволить отримати життєво необхідні ліки раніше. У 2020 році МОЗ України буде продовжувати працювати над забезпеченням рівного та справедливого доступу до медичної допомоги для всіх громадян України.

МКМС: Олена Трибушна очолить інформаційне мовлення телеканалу для тимчасово окупованих територій
На першому етапі канал буде об’єднувати українсько- та російськомовні розважальні програми, серіали та кінофільми виробництва провідних українських медіагруп, та інформаційне мовлення власного виробництва.

Рішення Уряду в дії: 25 мільйонів кубометрів деревини на рік та обов’язковість електронного обліку деревини для всіх лісокористувачів
На Урядовому порталі оприлюднено постанову Уряду «Про затвердження Порядку проведення моніторингу внутрішнього споживання вітчизняних лісоматеріалів необроблених і контролю за неперевищенням обсягу внутрішнього споживання вітчизняних лісоматеріалів необроблених».