портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 12 листопада 2018 року

Опубліковано 12 листопада 2018 року, 17:45 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Ранкове зведення на 07:00 12 листопада 2018 року

Вчора, 11 листопада, ситуація в районі проведення операції залишалася цілком контрольованою Об’єднаними силами.

Окупанти 7 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. Застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами – не зафіксовано.

Ворог здійснював обстріли наших оборонних укріплень в районах населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Вільний, Луганське Тарамчук та Водяне.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Найбільшу вогневу активність окупанти проявили біля Новотошківського. Під час першого обстрілу ворог застосував гранатомети, а у другому випадку – озброєння бойових машин піхоти.

Внаслідок бойових дій жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав.

Поточної доби, ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Старого Айдару.

За даними розвідки, 11 листопада, двох російських окупантів було знищено, ще двох - поранено.

Докладніше про події в районі проведення операції буде поінформовано під час щоденного брифінгу представника Об’єднаних сил.

За матеріалами офіційної сторінки прес-служби ООС в соціальній мережі Фейсбук

 

Президент України, Президент Франції та Канцлер Німеччини на тристоронніх переговорах засудили фейкові вибори на окупованому Донбасі

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Франції Еммануелем Макроном та Канцлером Німеччини Ангелою Меркель в ході робочого візиту до Французької Республіки.

За словами Президента, також було дуже позитивно відмічено відповідальне ставлення України до виконання домовленостей, включно із продовженням на один рік закону про особливий режим місцевого самоврядування і кроки по фіналізації домовленостей про зони розведення.

Глава держави також повідомив, що обговорювалось питання просування пропозицій України щодо запровадження миротворців на окупованій території Донбасу і підтримки позиції України нашими партнерами по Нормандському формату - Німеччини і Франції. Він зауважив, що раніше свою підтримку висловлювали Великобританія, США і багато інших країн.

Президент зазначив, що обговорювалось і питання звільнення політичних полонених, які незаконно утримуються в тюрмах Російської Федерації, в тюрмах в окупованому Криму і термінове повернення до обміну наших героїв, в тому числі військових, солдат, які незаконно утримуються на окупованій території на Донбасі.

Глава держави також зауважив, що з питань, які обговорювались під час зустрічі,  лідери Франції та Німеччини зроблять відповідну заяву, яка буде оприлюднена найближчим часом.

За матеріалами сайту Президента України

 

Оприлюднено рейтинг популярності КПВВ на Донбасі

За місяць лінію розмежування перетнули майже мільйон з чвертю людей.

Держприкордонслужба України повідомила, що на КПВВ Мар'їнка прикордонники і фіскали не дозволили незаконно перемістити через лінію розмежування одяг і продукти харчування загальною вартістю на 28 тисяч гривень. «Товар вилучено співробітниками ДФС для прийняття відповідного правового рішення».

Теоретично вантаж чекає конфіскація, а власників штрафи.

Тим часом, Міністерство тимчасово окупованих територій України оприлюднило рейтинг популярності і затребуваності КПВВ на лінії розмежування в жовтні:

Станиця Луганська (єдиний КПВВ з ЛНР) - 319 тисяч осіб,

Мар'їнка - 282,4 тисячі,

Майорськ - 276,2 тисячі,

Новотроїцьке - 244,4 тисячі,

Гнутове - 111,9 тисячі осіб.

Всього за місяць лінію розмежування тільки на офіційних КПВВ перетнули мільйон 234,3 тисячі осіб.

Крім того, існують також КПВВ місцевого значення в межах сусідніх населених пунктів, де пропускають виключно за пропискою місцевих жителів. Ніхто «не відміняв» нелегальний сталкерський перетин лінії розмежування.

За матеріалами сайту «Реал»

ЦВК України зробила офіційну заяву про вибори в ОРДЛО

Центральна виборча комісія України висловила свою думку про проведені в Донбасі "виборах", передає Donbass.live.

Офіційна заява ЦВК України опублікувала на сторінці в Facebook. У ньому йдеться про те, що вибори в "ЛНР" і "ДНР" нелегітимні, оскільки проведені всупереч нормам українського та міжнародного права.

А то, що вони нелегітимні, означає, що вони не будуть мати будь-яких правових наслідків і не мають ніякого значення.

При цьому, раніше прокуратура Донецької області заявила, що за участь в проведенні виборів правові наслідки як раз таки настануть і будуть виражені в роках тюремного ув'язнення.

За матеріалами сайту Donbass.Live

 

Жителі Донецької області 16 листопада почують виття сирен

Виття сирен почують жителі Донецької області 16 листопада, але панікувати не варто: на цей день запланована планова технічна перевірка працездатності регіональної системи централізованого оповіщення. Про це повідомляє Управління з питань цивільного захисту Краматорської міської ради.

Перевірка з включенням електросирен буде проводитися в період з 14.00 до 14.30.

Жителів регіону просять не піддаватися паніці і зберігати спокій.

Разом з тим варто пам'ятати, що при реальній загрозі виникнення надзвичайної ситуації оповіщення населення здійснюється за допомогою гучномовних пристроїв, мереж радіомовлення (провідний, ефірного) і телебачення, що працюють на відповідній території.

За матеріалами сайту avdeevka.city

Ігор Стокоз провів прес-брифінг з представником угорських ЗМІ

Сьогодні у Краматорську заступник Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз провів прес-брифінг з представником угорських ЗМІ Ілдіко Еперджесі. Під час зустрічі були обговорені питання життєдіяльності регіону до початку збройного конфлікту на сході України та під час проведення ООС (АТО) та зміни, що відбулись в державних установах під час проведення ООС.

Представник угорських ЗМІ подякувала за можливість знову ознайомитися з ситуацією у  Донецькій області.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

Завтра ряд міст Донеччини залишиться без води

У Донецькій області зупинить роботу Карлівська фільтрувальна станція.

У зв’язку з проведенням ремонтних робіт АТ «ДТЕК Донецькі електромережі» з відключенням ПС Карлівка 13 листопада з 8.00 до 18.00 знеструмлюється та зупиняється Карлівська фільтрувальна станція. Про це повідомляє КП «Компанія «Вода Донбасу».

Зазначимо, від Карлівської фільтрувальної станції здійснюється водопостачання покровської, селидівської та добропільскої груп міст.

Стабільна подача води відновиться після заповнення споруд і магістральних водоводів.

За матеріалами сайту «Вчасно»

 

На Донеччині втретє відбувся літературно-мистецький фестиваль «Кальміюс»

Жителі Костянтинівки, Краматорська і Слов’янська впродовж трьох днів спілкувалися з письменниками і відвідали театральну виставу львівських акторів «Джалапіта».

Цьогоріч на фестиваль приїхали 12 авторів, повідомляє ІА"Вчасно"

Організатором фестивалю стала ГО «Фонд розвитку громади». Гроші на проведення літературно-мистецьких заходів виділило управління культури Донецької ОДА — сто тисяч гривень.

Фестиваль розпочався 8 листопада виставою у Костянтинівці. Актори Першого театру для дітей та юнацтва зі Львова поставили на сцені твір Емми Андієвської «Джалапіта». Подивитися її зібралася повна зала глядачів школи мистецтв.

У День української писемності і мови, у Костянтинівці та Краматорську жителі могли поспілкуватися з письменниками у бібліотеках своїх міст, придбати книжки сучасних авторів.

Олена Стяжкіна презентувала свою книжку «Розка». На «Кальміюсі» вона вдруге, сьогодні говорить про вдячність жителям Донеччини.

За матеріалами сайту «Вчасно»

У Краматорську зустріли чотирикратного чемпіона світу Олексія Бичкова

Сьогодні переможець міжнародних змагань повернувся до рідного Краматорська. Його зустрічала дружина разом із наймолодшим сином, друзі та представники краматорського самоврядування.

      Олексій Бичков виборов золото та став 4-разовим чемпіоном світу Чемпіонаті Світу IPF з пауерліфтингу 2018 у ваговій категорії до 120 кг, що проходив у Швеції. Олексій отримав 3 золотих і 1 срібну медаль, піднявши у загальному заліку 1 115 кг.

      На залізничному вокзалі його зустрічали рідні, близькі та дружина, яка улітку народила переможцю четвертого сина. «Усі перемоги я присвячую своїй родині», - сказав спортсмен.

      Заступник міського голови Юрій Люлька та начальник управління з гуманітарних питань Андрій Гореславець привітали видатного краматорчанина солодким подарунком та побажанням подальших перемог.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

 

У Маріуполі для вирішення транспортної проблеми міста створили новий відділ

У Маріуполі створять новий підрозділ, який буде займатися поліпшенням транспортного сполучення. Про це повідомив директор департаменту транспорту і зв'язку Маріупольської міської ради Василь Клат.

Відділ підпорядковуватиметься департаменту транспорту і зв'язку і займеться впровадженням нової транспортної моделі в місті.

«Ми вже створили спеціальний відділ, набираємо туди людей. Ці люди пройдуть спеціальне навчання, щоб оволодіти програмним забезпеченням для запуску в роботу нової транспортної моделі міста », - зазначає директор департаменту транспорту і зв'язку.

Нагадаємо, нова транспортна модель, розроблена німецькою компанією «А + С Україна» - це інструмент, за допомогою якого буде створюватися маршрутна мережа Маріуполя. Компанія «А + С Україна» була найнята Міжнародною фінансовою корпорацією IFC в рамках підтримки для отримання кредиту Маріуполю на придбання 64 автобусів.

За матеріалами сайту mrpl.city

У маріупольських парках готують до зими систему поливу

Як повідомляє прес-служба маріупольського міської ради, у зв'язку з пониженням температури, на Грецькій та Театральної площах ведуться роботи з консервації системи поливу. Вже підготовлений фонтан до зими на Грецькій площі.

Зимова консервація системи поливів здійснюється силами підрядної організації. Проводять скидання води, підготовку гідробокс і арматури.

Працівники КП зеленого будівництва займаються консервацією фонтану на Грецькій площі. Демонтують підсвічування, форсунки, скидають воду в системі і фільтраційному накопичувачі.

За дорученням міського голови, термін експлуатації фонтанів був продовжений на максимальний термін, але знизилася температура навколишнього середовища до кордонів заморозків. Подальша експлуатація об'єктів неможлива.

За матеріалами сайту Mariupol.tv