портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 7 грудня 2018 року

Опубліковано 07 грудня 2018 року, 16:59 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Ранкове зведення на 07:00 7 грудня 2018 року

6 грудня, ситуація в районі проведення операції залишалася цілком контрольованою Об’єднаними силами.

Окупанти 6 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ та продовжили застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами.

З мінометів калібру 82 мм загарбники обстрілювали позиції Об'єднаних сил поблизу Новотошківського, а провокаційний вогонь зі стрілецької зброї зафіксовано на підступах до Мар'їнки.

Найбільшу вогневу активність окупанти проявили на Приазов'ї. Тут противник вів прицільний вогонь з ручних і автоматичних гранатометів, стрілецької зброї та кулеметів великого калібру по опорних пунктах Об’єднаних сил поблизу Чермалика, Водяного та Лебединського.

Внаслідок бойових дій, один український військовий отримав поранення.

Поточної доби ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів у районі Тарамчука. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил не допущено.

За даними розвідки, 6 грудня, одного російського окупанта було знищено, ще два загарбники - отримали поранення.

За матеріалами офіційної сторінки прес-служби ООС в соціальній мережі Фейсбук

В Донецькій ОДА презентували монографію «Військово-цивільні адміністрації в Україні. Досвід комплексного дослідження»

6 грудня відбувся круглий стіл під керівництвом заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Стокоза, присвячений статусу, правам та обов’язкам, здійсненню діяльності військово-цивільних адміністрацій Донецької та Луганської областей. Участь у заході взяв представник Фонду Ханнса Зайделя Сергій Кузніченко,  який презентував посібник та монографію «Військово-цивільні адміністрації в Україні. Досвід комплексного дослідження», а також представники об’єднаних територіальних громад області.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз зауважив на актуальності книги для сьогодення.

«Монографія є реальною правовою допомогою для громад, завдяки яким є можливість дізнатися останні зміни до законопроектів, що обумовлюють діяльність військово-цивільних адміністрацій. Монографія була закінчена в 2017 році. На початку 2018 року змінився закон, тому монографія вийшла з додатком, який візуалізує зміни до чинного законодавства, що тільки додає зручності та простоти у сприйнятті викладеної інформації», – наголосив Ігор Стокоз.

Сергій Кузніченко подарував декілька книг Донецькій облдержадміністрації. Представники ОТГ мали можливість поспілкуватися з ним та поставити певні питання.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

У Краматорську презентували книгу про Почесних жителів міста

Сьогодні в Україні відзначають свято місцевого самоврядування. Він об'єднує всіх, хто працює на місцях, в кожному селищі і місті, над розвитком місцевої демократії та перетворенням України на державу сильних і здібних громад.

Міський голова Андрій Панков привітав усіх з цим важливим днем: «Сьогодні на представників влади на місцях покладено значна частка відповідальності за соціально-економічний стан і розвиток громад. Створення комфортних умов для проживання мешканців - основне завдання органів місцевого самоврядування. Ті перетворення, які зараз відбуваються з нашим рідним Краматорському - це результат спільної наполегливої праці. Дякую вам за самовідданість і бажання разом перетворювати не тільки наше місто, а й всю Україну в розвинуту і багату європейську державу », повідомляє прес-служба міськвиконкому.

Депутати міської ради та кращі працівники отримали почесні грамоти від керівника міста. Приємною несподіванкою для всіх присутніх стала презентація унікального видання. В рамках святкування 150-річного ювілею міста був реалізований проект по створенню книги про Почесних громадян Краматорська.

Зараз книга видана тільки в двох примірниках - один зберігається в Музеї історії, а другий презентували в міській раді. Як розповіла директор музею Наталія Волошина, 50 років тому з ініціативи Павла Мостового було створено це почесне звання, і вже 38 краматорчан стали Почесними громадянами Краматорська. У цій книзі зібрані фото і інформація про кожного з них.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

У прифронтовій Жованке відновлено електропостачання

У прифронтовій Жованке (частина селища Зайцеве під Горлівкою, яка знаходиться під контролем українських військових) відновлено електропостачання - вчора бригада електриків провела ремонтні роботи.

Селище, в якому проживають близько 130 осіб, в тому числі діти, було знеструмлено в результаті обстрілу і кілька днів люди змушені були жити без електрики, оскільки бойовики не давали гарантій режиму тиші для проведення ремонтних робіт.

Волонтери встановили в селищі генератор, щоб мешканці мали можливість заряджати мобільні телефони.

Вчора, коли селище вже п'яту добу було знеструмлено, дозвіл військових було отримано і бригада енергетиків Торецького РЕМ виїхала в селище, повідомляє прес-служба «ДТЕК Донецькі електромережі».

Ремонтні роботи проводилися при супроводі військових і співробітників ГСЧС. Уже ввечері в селищі було повністю відновлено електропостачання.

За матеріалами сайту «Вчасно»

У Маріуполі почалися всеукраїнські «Андріївські вечорниці»

7-9 грудня в Маріуполі буде проходити Всеукраїнська акція «Андріївські вечорниці». Вона спрямована на формування національно-культурної ідентичності, а основні її завдання - познайомити молодь з традиціями святкування національних свят і залучити до активної участі в традиційних культурологічних заходах.

Протягом цих днів заплановано обговорення, лекції, а також спілкування зі школярами та майстер-класи для них. До слова, сьогодні з українськими традиціями знайомлять учнів школи №3.

А 8 грудня в ДК «Молодіжний» відтворять українські традиції святкування Андріївських вечорниць із залученням місцевих жителів і безпосередніх учасників акції, яких близько 50 осіб.

Організатори заходу виступили міністерство молоді та спорту України, департамент сім'ї, молоді та спорту Донецької обласної державної адміністрації у партнерстві з громадською організацією Спілка Української Молоді в Україні.

За матеріалами сайту «Мариупольские новости»

 

У Курахово пройшов ХХ традиційний турнір з волейболу серед дівчат

У Кураховому пройшов ХХ традиційний турнір з волейболу серед дівчат

У місті Курахове в СК "Олімпійський" 1 і 2 грудня відбувся ХХ традиційний турнір з волейболу серед дівчат 2004 р. н. і молодше, присвячений пам'яті М. Дьяченко. Про це повідомляє Курахівська міська центр «Спорт для всіх».

Цей турнір щорічно проводить Комунальна установа «КГКЦФЗН «Спорт для всіх» та СК «Олімпійський».

На відкриття прийшли почесні гості а розважали гостей і спортсменок танцювальний колектив «Натурель» (художній керівник Маілова Олена) і Пащенко Женя з піснею «Наша з тобою земля».

Результати турніру наступні:

1 місце - м Бахмут (кращий гравець - Здебська Варвара);

2 місце - м Курахово (кращий гравець - Гайдаш Ольга);

3 місце - м Покровск (кращий гравець - Рубан Оксана);

4 місце - м Сіверськ (кращий гравець - Артюхова Юлія);

5 місце - м Родинське (кращий гравець - Машир Дарина).

Команди були нагороджені кубками, грамотами та солодкими подарунками.

За матеріалами сайту «Шахтерский край»

 

Малий і середній бізнес Донеччини: наявні можливості та перспективи сталого розвитку

 «Малий та середній бізнес Донеччини стає сильнішим завдяки своїй самостійності та ініціативності. Саме ви, підприємці, закладаєте сьогодні фундамент нової економіки України», - наголосив віце-президент Донецької ТПП, голова Регіональної ради підприємців в Донецькій області Максим Ануфрієв, вітаючи підприємців-учасників Національної практичної конференції «Малий і середній бізнес Донеччини: наявні можливості та перспективи сталого розвитку», яка розпочала роботу в Краматорську.

Учасниками конференції стали представники малого і середнього бізнесу, представники регіональних та національних органів державної влади, міністерств та профільних відомств, регіональної торгово-промислової палати, бізнес-асоціацій і громадських організацій, міжнародних організацій. В тематичній дискусії «Державна підтримка МСБ: успіх через діалог з суспільством і побудову довіри» модератором став генеральний директор Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України В’ячеслав Биковець. Старший консультант з питань політики розвитку підприємництва, проект EU4Business/FORBIZ, за фінансуванням Делегації ЄС в Україні Наталя Баландіна розповіла про підтримку України з боку ЄС та можливості для МСП проекту FORBIZ.

Заступник начальника Головного управління ДФС у Донецькій області, радник податкової та митної справи І рангу Олександр Троханенко розповів про зміни в структурі платників податків в Донецькій області у зв’язку з міграцією платників податків до інших областей. Заступник начальника філії – Донецьке обласне управління АТ «Ощадбанк» Олександр Койдан познайомив підприємців с пропозиціями АТ «Ощадбанк» для бізнесу. Про перспективи розвитку малого та середнього підприємництва в Донецькій області розповів директор Інституту економіко-правових досліджень НАН України Володимир Устименко.

Під час другої тематичної дискусії Національної практичної конференції говорили про доступ до фінансових ресурсів для малого і середнього підприємництва.

Начальник управління розвитку підприємництва, адміністративних послуг та ринкового середовища департаменту економіки Донецької облдержадміністрації Ірина Дудуляк розповіла про грантову програму Донецької ОДА «Український донецький куркуль».

Програми допомоги для МСБ презентували: координатор програми «Економічне відродження і відновлення важливої інфраструктури Донбасу» ПРООН в Україні Володимир Лященко, заступник директора проекту USAID «Економічна підтримка Східної України» Валері Райт, спеціаліст проекту відділу з надзвичайних ситуацій та стабілізації Міжнародної організації з міграції (IОМ) Максим Осаволюк.

Аналітик, координатор проектів групи фінансування МСБ Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Тимур Халілов розповів про програми ЄБРР з підтримки МСБ (консалтинг, гранти, кредитування).

Експерт з питань розвитку бізнесу в сільській місцевості проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» Владислав Карпенко презентував ініціативи для агросектору.

Спеціаліст проекту ПРООН «Зміцнення бізнес-об’єднань малих та середніх підприємств» Владлен Сисун розповів про переваги бізнес-асоціацій. Про створення закупівельних груп в Донецькій та Луганській областях доповіла директор проектного офісу ГО «Взаємодія Плюс» Лариса Самосьонок. Також, був підписаний договір між харчовими підприємствами про створення закупівельної групи.

Головне в бізнесі – це віра у свої сили та любов до своєї справи! Саме про це говорили учасники заключної тематичної дискусії «Малий бізнес Донецького регіону: від Start-Up до успіху», модератором якої виступила голова ГО «Український донецький куркуль», голова ГО «Донбас Фешен Кластер» Ганна Петриченко.

В дискусії взяли участь підприємці: Віктор Німаніхін (м. Українськ), Ганна Матвієнко (с. Вірівка, Добропільський район), Данило Плахін (м. Краматорськ), Ян Гатицький (Ізюмський район), Дмитро Іванов (м. Лиман), Олена Брюховець (м. Мирноград).

Вони розповіли історії створення та розвитку свого бізнесу, говорили про грантову допомогу, яку вони отримали від донорських організацій (ПРООН в Україні, програма Донецької ОДА «Український донецький куркуль», Міжнародна організація з міграції, Данська рада у справах біженців).

За матеріалами сайту Торгово-промислової палати України

 

У Маріуполі зі спорами та правками прийнято положення про «Зеленому раді»

Квоти на представництво, конкурсні умови вибору та правила щодо виключення недбайливих учасників з «Зеленого ради» затвердили сьогодні в Маріуполі.

У малому залі адміністративного будинку Маріупольської міської ради відбулася друга робоча зустріч з питання створення «Зеленого ради» під головуванням заступника міського голови Сергія Захарова.

Профільні фахівці, представники громадськості обговорили проект положення про створення ради. Не без суперечок і висловлювань різних думок з питань конкурсної основи вибору кандидатів, з активним обговоренням окремих пунктів, документ з поправками був прийнятий для затвердження на засіданні виконавчого комітету міста.

Згідно з положенням, до складу «Зеленого ради» увійдуть до 25 городян, з них 10 представників громадськості, п'ять представників маріупольських підприємств, і по п'ять представників профільних освітніх і медичних установ міста.

Прийнято критерії для підбору кандидатів на конкурсній основі, серед яких - голосування городян за учасника і його внесок в розвиток екологічних програм і проектів.

Також прийнятий пункт виключення зі складу «Зеленої ради». У разі пропуску учасником раді трьох засідань поспіль, він буде виключений.

Також учаснику заборонено займатися політичною агітацією і використовувати рада, як трибуну для своєї політичної діяльності.

Директор департаменту з питань екології Ваагн Мнацаканян повідомив, що після сьогоднішнього обговорення документ повинен бути затверджений на засіданні виконкому Маріуполя, після чого почнеться процедура формування «Зеленого ради».

Також він зазначив, що на зустріч, що пройшла сьогодні для прийняття положення не з'явилися без пояснення причин представники профільного комітету міської ради з екології. Причини відсутності з'ясовуються.

За матеріалами сайту mrpl.city