портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 04 вересня 2018 року

Опубліковано 04 вересня 2018 року, 17:49

У скарбничці Донеччини - чотири нагороди змагань з кінного спорту на Дніпропетровщині

У селі Рудка (Дніпропетровська область) відбулися відкриті регіональні змагання з кінного спорту «Кубок КСК ЛЕЛЕКИ» з подолання перешкод, 3-й етап (CSN2*). У змаганнях взяли участь приблизно сто спортсменів з Дніпропетровської, Донецької, Харківської областей.

Донецьку область представили вихованці Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з кінного спорту, сучасного п’ятиборства та триатлону (м. Слов’янськ).

За підсумками змагань спортсменки Донецької області посіли перше, друге і два третіх місця.

За матеріалами сайту департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

Спеціаліста Краматорського міського військового комісаріату нагороджено почесним нагрудним знаком

Міський голова Андрій Панков урочисто привітав та нагородив від імені Генерального штабу Збройних Сил України почесним нагрудним знаком “За заслуги перед Збройними Силами України” провідного спеціаліста Краматорського міського військового комісаріату Донецької області, працівника Збройних Сил України Михайла Панкова.

Відповідно до Наказу начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України генерала армії України Віктора Муженка, Михайло Панков отримав винагороду “за високі показники у професійній підготовці, зразкове виконання військового (службового) обов’язку та за результатами роботи по відбору на військову службу за контрактом на посади рядового, сержантського (старшинського) складу у військових комісаріатах та військових частинах оперативного командування “Схід” Сухопутних військ Збройних Сил України.”

За матеріалами Краматорської міської ради

Міський голова Андрій Панков зустрівся із військовими аташе

Міський голова Андрій Панков зустрівся із членами Київської асоціації військових аташе - організації, що підтримує комунікації між її учасниками, а також з Міністерством оборони України, іншими урядовими та громадськими організаціями.

Президенти асоціації полковник Еріх Сімбургер (Австрія) та полковник Норберт Гес (Німеччина), військові аташе Італії та Литви обговорили із представниками міської влади потреби у гуманітарній та економічній сферах життєдіяльності міста, що виникли у Краматорську внаслідок збройного конфлікту на Сході України.

Військові аташе відзначили велику кількість позитивних змін в місті, що відбулися протягом кількох останніх років, розбудову нових інфраструктурних об’єктів, велику кількість капітальних ремонтів, значні капіталовкладення в розвиток комунального транспорту.

Наприкінці зустрічі військовий аташе Норберт Гес урочисто передав міському голові Андрію Панкову табличку Київської асоціації військових аташе (КАВА), де зазначені усі країни-учасники.

За матеріалами Краматорської міської ради

Колектив «Німфея» зайняв два перших місця на конкурсі «Зірки і зірочки»

Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Зірки і зірочки» проходив на базі оздоровчого комплексу «Перлина Донеччини» і зібрав талановиту молодь з різних міст Східної України.

Свої номери представили на конкурсі вихованці ансамблю сучасного танцю «Німфея». Діти успішно виступили і зайняли два перших місця, гідно представивши рідне місто на престижному фестивалі. Перші місця вибороли артисти з молодшої групи, виступивши з номером «Ми малюємо щастя», а також середньої вікової групи з танцем «У глухому селі».

За матеріалами сайту «Дружковка на ладонях»

Урочисте відкриття Маріупольської камерної філармонії

Відбулося урочисте відкриття Маріупольської камерної філармонії. Такий заклад не має аналогів в Україні. Насолодився звуками елітарної музики разом з жителями та гостями міста міський голова Вадим Бойченко.

Маріупольська камерна філармонія об'єднала під одним дахом три місцевих колективи: камерний оркестр «Ренесанс», муніципальний духовий оркестр та оркестр народних інструментів. Заклад розмістився у ПК «Маркохім». Приміщення має необхідну акустику та містку актову залу для 400 глядачів.

Святковий концерт, присвячений відкриттю нового закладу, почався легендарною П'ятою симфонією Людвига ван Бетховена «Так доля стукається в двері» у виконанні Львівського академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» та Маріупольського камерного оркестру «Ренесанс».  Також лунали твори вітчизняної та світової класики. На сцені Маріуполя виступили заслужені культурні діячі України.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У Маріуполі стартував ювілейний Меморіал Макара Мазая

Відбулося відкриття турніру з боксу 50-й Меморіалу Макара Мазая. Протягом п’яти днів понад 150 спортсменів з усієї України змагатимуться за перемогу у десяти вагових категоріях.

Урочисте відкриття почалося з параду учасників, тренерів і суддів. Цього року у турнірі бере участь 23 команди та команда з міста Київ. Змагання проходять у рамках Чемпіонату України з боксу серед чоловіків до 22 років. Меморіал стане для боксерів відбірковим до Чемпіонату Європи.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Початок навчального року приніс Маріуполю 20 медалей

Для дитячо-юнацьких спортивних шкіл також розпочався навчально-спортивний рік. Свої перемоги  чемпіонату Донецької області, який проходив у Бахмуті, на призи ЗМСУ Ірини Ліщинської - юні маріупольські легкоатлети присвятили рідному місту.

За результатами змагань легкоатлети Маріуполя поклали 20 медалей у спортивну скарбницю.

Ці змагання були етапом відбору на командні чемпіонати України. Найсильніші легкоатлети Маріуполя увійшли до складу збірної команди.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Участь у конкурсі від Social Project Awards

Проект департаменту охорони здоров'я та міського медичного порталу «Медбот Марта» бере участь у конкурсі від Social Project Awards і бореться за всеукраїнську премію в сфері соціальних проектів та інновацій.

Медбот Марта - це зручний і ефективний інструмент надання інформації населенню України про зміни, пов'язані з медичною реформою: порядок укладення декларацій з сімейним лікарем, перелік безкоштовних послуг, запис до вузьких спеціалістів та інше.

Також Марта інформує з питань вакцинації, здорового способу життя, профілактики захворювань відповідно до рекомендацій МОЗ України, а всі питання користувачів додаються в базу знань медбота.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Майбутні правоохоронці та юристи відсвяткували початок нового навчального року

  Особовий склад факультету №2 юридичного інституту в Маріуполі провів урочисті заходи з нагоди святкування Дня знань та початку нового навчального року. Це перший день навчання в інституті курсантів та студентів, які поступили на перший курс та виявили бажання навчатися у рідній Донеччини.

Майбутні правоохоронці та цивільні юристи вишикувалися на площі біля навчального корпусу. Музичний супровід урочистого заходу забезпечував оркестр Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

На початку провели перекличку першокурсників. Під звуки Гімну внесли прапор інституту та підняли прапор України.

На адресу інституту надійшло привітання з Днем знань та початком нового навчального року від Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Його проголосив проректор інституту - капітан поліції Денис Нестеров.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

День відкритих дверей в Центрі дитячої та юнацької творчості

У Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся День відкритих дверей. Педагоги та вихованці Центру організували для маленьких і дорослих тореччан святковий концерт, майстер-класи та багато цікавих ігор.

За матеріалами сайту Торецької ВЦА 

У Покровську провели незвичний регбійний флешмоб

У Покровську на стадіоні спортивного комплексу «Металург», що розташований у селищі динасового заводу, відбувся чемпіонат Донецької області з регбі-15 серед юнаків 1999-2003, 2004-2005, 2006 р. н. та молодше.

На початку змагань учасників привітали представники міської влади, перший президент Федерації регбі Донецької області та віце-президент Федерації регбі Донецької області.

Цього разу чемпіонат був особливо цікавим та видовищним, адже по закінченню турніру на учасників чекав регбійний флешмоб «Диню штовхай». Замість звичайного регбійного м’яча спортсмени грали справжніми динями.  Задачею було не тільки обіграти суперника, але і  зберегти диню цілою. Після захопливої боротьби юні регбісти отримали можливість поласувати солодким реквізитом.

За матеріалами сайту ddk.dn.ua

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації