портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Керівництво Донецької ОДА та делегація Представництва ООН Жінки в Україні обговорили питання гендерної рівності

Опубліковано 21 вересня 2020 року, 16:25

Питання гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок обговорили перший заступник  голови Донецької облдержадміністрації Ігор  Мороз та делегація Представництва ООН Жінки в Україні на зустрічі у Краматорську 21 вересня. 

У зустрічі також взяла участь заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна, яка опікується питаннями соціального захисту населення, сімейної та гендерної політики. 

Ігор  Мороз привітав пані Еріку Квапілову з призначенням на посаду Голови офісу / Представниці ООН Жінки в Україні. 

«Важко недооцінити підтримку, яку надає ваша організація регіональним та місцевим органам влади у включенні гендерних питань у процеси децентралізації та управління, запобігання гендерно- зумовленому насильству та дотриманні прав жінок і дівчат. Ми відкриті для нових проектів, спрямованих на підтримку людей, які допоможуть будувати демократичне, мирне, гендерно-рівне суспільство на Донеччині»,  - сказав перший заступник  голови Донецької ОДА.

Довідково. Структура Організації Об'єднаних Націй з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки),  в рамках свого потрійного мандату - нормативного, оперативного та координаційного – підтримує Уряд України у виконанні його міжнародних зобов'язань щодо гендерної рівності на національному, регіональному та місцевому рівнях в питаннях забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків та його ролі у впровадженні гендерної рівності та дотриманні прав жінок і дівчат. Зокрема, в Донецькій/Луганській області ООН Жінки надає підтримку регіональним та місцевим органам влади у включенні гендерних питань у процеси децентралізації та управління, запобігання гендерно- зумовленому насильству та локалізації порядку денного Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 "Жінки. Мир. Безпека".