портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ключі від квартири в Слов’янську отримав паралімпійський чемпіон Віктор Смирнов

Опубліковано 19 вересня 2019 року, 17:30 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

19 вересня в місті Слов’янськ у будинку № 57 по вулиці Торській відбулося урочисте вручення ключів від квартири заслуженому майстру спорту України з плавання серед спортсменів з вадами зору, багаторазовому переможцю Паралімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи, Герою України Віктору Смирнову.

У заході взяли участь голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, Слов’янський міський голова Вадим Лях, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

«Донеччина пишається своїм вихованцем – шестиразовим чемпіоном Паралімпійських ігор, Героєм України Віктором Смирновим. І дуже приємно сьогодні вручити ключі від квартири нашому уславленому спортсмену, таким чином, по заслугах оцінивши його внесок в зміцнення іміджу Донецької області та України на міжнародній арені, у примноження славних спортивних традицій», - зазначив Павло Кириленко.

Загальна вартість квартири, придбаної для Віктора Смирнова, склала 580 тис. грн. Сума коштів, виділених з обласного бюджету – 289025,09 грн., друга частина – з міського бюджету.

Зазначимо, що комплексна програма з придбання житла для спортсменів і тренерів запроваджена в Донецькій області в 2019 році і вона наразі є єдиною подібною в Україні. На поточний рік задля її реалізації в обласному бюджеті передбачено 2 млн. грн., і є наміри продовжити проєкт у 2020-му.

Станом на сьогоднішній день обласна комісія схвалила здійснення адресної виплати для придбання житла чотирьом спортсменам Донеччини. Так, найближчим часом відбудеться вручення ключів трьом майстрам спорту України міжнародного класу – Наталії Мартюхіній (кікбоксинг WAKO), Леону Білицькому (гирьовий спорт) та Наталі Семеновій (легка атлетика, метання диску).

Біографічна довідка

Віктор Смирнов народився 2 серпня 1986 року в місті Донецьк. У 2005 році закінчив Слов’янську загальноосвітню спецшколу-інтернат № 23 для сліпих та слабозорих дітей. Є випускником Донецького національного університету та Донецького державного університету управління. Працює спортсменом-інструктором з плавання серед спортсменів з вадами зору штатної збірної команди України.

Плаванням почав займатися з 2000 року під керівництвом заслуженого тренера України Світлани Казначеєвої. З 2002 року є членом збірної команди України з плавання серед спортсменів з вадами зору. У 2004 році йому присвоєне звання «Заслужений майстер спорту України».

Віктор – багаторазовий переможець та призер чемпіонатів і Кубків України, неодноразовий чемпіон світу та Європи, рекордсмен світу та Європи, п’ятиразовий переможець, срібний та бронзовий призер ХІІ Паралімпійських ігор 2004 р. у Афінах, триразовий бронзовий призер ХІІІ Паралімпійських ігор 2008 р. у Пекіні, переможець, срібний та бронзовий призер XIV літних Паралімпійських ігор 2012 р. у Лондоні, срібний призер XV літних Паралімпійських ігор 2016 р. у Ріо-де-Жанейро. На останньому чемпіонаті світу, що відбувся 9-15 вересня 2019 р. в Лондоні, здобув «золото» на дистанції 100 м на спині та «бронзу» на дистанції 200 м комплексним плаванням.

У 2004 році Віктору Смирнову присвоєне звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка». Також він є повним кавалером ордена «За мужність», нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня.

Віктор Смирнов є почесним громадянином міста Слов’янськ та міста Донецьк.