портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Командувач Об'єднаних сил передав чотирьом госпіталям ортези для поранених бійців та медичне майно

Опубліковано 20 березня 2019 року, 19:55

В рамках стратегічної гуманітарної ініціативи Командувача об'єднаних сил «Допомога Схід» до 4-х військових мобільних госпіталів у районі проведення операції передано гуманітарну допомогу медичного призначення на суму понад 500 тисяч гривень.

Від початку проведення операції Об’єднаних сил для медичних та геріатричних закладів, будників інвалідів Донецької та Луганської областей військовими передано гуманітарну допомогу медичного призначення на загальну суму понад 5,3 млн. гривень.

Військові мобільні госпіталі сьогодні отримали ортези – ортопедичні пристрої, які використовуються у травматології для відновлення порушеної функції суглобів, кісток та хребта, радіологічний апарат, медичний одяг, терапевтичне взуття, а також хірургічні маски та рукавиці.

Найближчим часом гуманітарна допомога на загальну суму понад 600 тисяч гривень буде передаватися до Луганської клінічної лікарні та Нижнянського психоневрологічного інтернату. Ортези та лікарняні меблі – це те, чого, за словами їхніх керівників, наразі найбільше потребують ці лікувальні заклади.

Стратегічна гуманітарна ініціатива Командувача Об’єднаних сил «Допомога Схід» – це багатопрофільна та різнопланова програма цілеспрямованих дій щодо допомоги мирним мешканцям Донецької та Луганської областей. Один із пріоритетних напрямків роботи – це надання гуманітарної допомоги медичним закладам та мирному населенню регіону, у першу чергу – соціально незахищеним верствам – хворим, інвалідам та дітям.

Учасниками стратегічної гуманітарної ініціативи «Допомога Схід» є Асоціація "Медична та благодійна допомога Франція-Україна" на чолі з Діаною Дольс та Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України, яку очолює Леонід Костюченко.

Рухаємось далі!

Разом переможемо!

Слава Україні!

За інформацією Операції об'єднаних сил