портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Компенсація за зруйноване в результаті збройної агресії РФ житло: комісії вже прийняли заяви від 270 мешканців Донеччини

Опубліковано 13 листопада 2020 року, 22:29 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Понад 270 заяв громадян, у яких зруйноване або пошкоджено житло внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації, прийнято для обстеження відповідними місцевими комісіями у Донецькій області. Про це заступник  голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна повідомила під час наради щодо реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 02 вересня 2020 року № 767 «Питання виплати грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації», яка пройшла у режимі відеоконференції 13 листопада.

З метою координації діяльності  місцевих комісій з обстеження житла та Порядку надання та визначення розміру грошової допомоги постраждалим від надзвичайних ситуацій та розміру грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації, зміни до якого затверджено Урядом 2 вересня поточного року, відбулася онлайн-нарада у режимі відеоконференції Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з місцевими органами виконавчої влади та військово-цивільними адміністраціями.

«Станом на сьогодні місцевими комісіями прийнято для обстеження вже більше 270 заяв громадян, у яких зруйноване або пошкоджено житло. До Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації повинні надійти пакети документів на розгляд. Після їх опрацювання облдержадміністрацією буде проведено перше засідання комісії з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації», - зазначила   Юлія Костюніна.

Нагадуємо, що Урядом на засіданні 02 вересня 2020 року було прийнято постанову № 767 «Питання виплати грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації».

Компенсацію за зруйноване житло можуть отримати власники житла, максимальна сума компенсації складає 300,0 тис. грн.