портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Консультативна місія Європейського Союзу допомагає у розвитку систем безпеки громад Донецької області

Опубліковано 09 квітня 2021 року, 15:11

Консультативна місія Європейського Союзу впроваджує в Донецькій області Стратегію безпеки громади - робочий план спільної діяльності з правоохоронними органами, органами державної влади та організаціями громадянського суспільства. Про це під час зустрічі з заступником голови Донецької ОДА Вадимом Філашкіним повідомив голова КМЄС в Україні Антті Хартікайнен.

«Стратегія передбачає посилення спроможності громад шляхом навчання поліцейських та надання технічного обладнання для забезпечення виконання функцій правоохоронних органів. Якщо говорити про напрямки роботи, то зараз розглядаються три основні напрямки діяльності, впровадження яких дозволить підвищити безпеку на території області. Так, робота буде направлена на попередження злочинності, підвищення безпеки дорожнього руху та протидію домашньому насильству. Окрім цього, ми не забуваємо про антикорупційну діяльність, посилення комунікацій з громадськістю та залучення громадських об’єднань до спільних проєктів з правоохоронними органами», - зазначив Антті Хартікайнен.

Він також наголосив, що КМЄС зацікавлена у тому, аби до розробки Стратегії та реалізації її заходів долучились представники обласної влади. 

Зі свого боку Вадим Філашкін підтримав ініціативу та розповів про діяльність ОДА у напрямку створення безпечних умов життя у області.

«Для Донеччини питання безпеки надзвичайно актуальні. Звісно, досвід реалізації Стратегії у інших областях дозволить швидше реалізувати її тут, проте Донеччина дуже відрізняється від Львівської та Харківської областей. У області діє стратегія розвитку до 2027 року, яка, у тому числі, враховує внутрішні та зовнішні виклики та має чіткий план дій. Зокрема, у області продовжується робота над створенням Центрів безпеки громад, впровадженням проєкту «Поліцейський офіцер громади» та ведеться робота з протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству, зокрема шляхом створення шелтерів та розвитку системи соціального захисту населення», - розповів заступник очільника області.

Під час зустрічі представники КМЄС та Донецької ОДА обговорили подальші шляхи співпраці та шляхи підвищення довіри громадян до правоохоронних органів.