портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Краматорськ і Бахмут готуються до старту соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України»

Опубліковано 04 березня 2021 року, 15:30 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Бахмут і Краматорськ увійшли до числа чотирьох міст Донецької області, де з 1 квітня 2021 року за ініціативи Президента України стартує пілотний соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України».

Разом із Маріуполем та Покровськом вони мають показати приклад організації оздоровчої рухової активності для інших громад Донеччини та країни.

4 березня з ходом реалізації проєкту в ході виїзних робочих нарад ознайомилися заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик. До обговорення долучилися заступник Краматорського міського голови Андрій Безсонний, заступник Бахмутського міського голови Інеса Мельник, директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко, керівники міських органів управління фізичною культурою та спортом, а також місцевих центрів «Спорт для всіх».

Делегація ознайомилася з наявною для запуску «активних парків» інфраструктурою в парку культури та відпочинку ім. О.С. Пушкіна в місті Краматорськ і на відкритому комплексному майданчику в місті Бахмут по вулиці Ювілейній, 81а. З метою організації тренувань на локаціях будуть залучені такі елементи, як «шведська» стінка, комплекс турніків/гімнастичних брусів, лавка для виконання динамічних вправ, сходинки та зона (вільний простір) для створення координаційної лінії. Задля цього їх позначать спеціальними QR-кодами з переходом на сайт з відеоуроками, які включатимуть вправи різного рівня складності.

Передбачається, що реалізація соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України» дозволить кожному громадянину самостійно займатись спортом за допомогою онлайнових завдань – у будь-який день та час доби.

Інші новини за темою