портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Латвія, Естонія, Швеція та Фінляндія передали гуманітарний вантаж для мешканців Донеччини

Опубліковано 13 січня 2020 року, 12:45 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську відбулась урочиста церемонія передачі гуманітарного вантажу від  волонтерських організацій Латвії, Естонії, Швеції та Фінляндії для населення Донецької та Луганської областей. 

Гуманітарна допомога містить різноманітний одяг для дорослих і дітей (літній та зимовий), взуття, текстиль (штори, простирадла, ковдри), постільну білизну. Окремий вантаж призначений для комунального некомерційного підприємства “Слов’янська центральна районна лікарня». Це медичний перев’язувальний матеріал (бинти, марля, вата), медичний одяг та медичне обладнання (функціональні ліжка в кількості 30 одиниць, електрокоагулятор, лапороскопічна стійка та обладнання для мало- інвазійної допомоги, інше обладнання для стерилізації). 

Речі збирали неурядові організації, Міністерство оборони, Збройні сили, підприємства та громадяни Латвії, а також волонтерські організації Естонії, Швеції та Фінляндії. Доставку вантажу до населених пунктів  буде здійснювати  Національна Гвардія України, яка привезе допомогу в Слов’янськ до релігійної місії «Ковчег» (одяг, текстиль, взуття), Новолуганське (одяг, текстиль, взуття), Миколаївку (медичне обладнання та одяг). Частину гуманітарної допомоги направлять також до Луганської області.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін підкреслив, що Латвія вже шостий рік поспіль допомагає жителям Донеччини гуманітарною допомогою. 

«З 2014 по 2019 роки представники Латвійської Республіки доставили мешканцям Донецької та Луганської областей близько 300 тон гуманітарної допомоги. Вантаж, отриманий сьогодні, призначений мирним мешканцям, військовослужбовцям та Слов’янській центральній районній лікарні. Висловлюю латвійському народу велику вдячність від місцевої влади та мешканців регіону за моральну підтримку та постійну допомогу!», - наголосив Вадим Філашкін.

Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс висловив співчуття щодо трагедії, яка відбулася з українським літаком в Тегерані. 

«Я не перший раз на Донбасі, але цей візит унікальний в тому смислі, що це спільний візит трьох послів – Естонії, Польщі та Латвії. Сьогодні ми спілкувалися не тільки про гуманітарний вантаж, а також про інші напрямки нашої можливої співпраці. Ми підписуємо угоду між містами Салдус та Бахмут. Це дуже важливий політичний крок. Ми тісно співпрацюємо з міською лікарнею Слов'янська і наш Уряд прийняв рішення передати 25 тисяч євро на потреби цієї лікарні», - підкреслив Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс. 

Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Каімо Кууск зазначив, що для них  важливо, аби Україна була успішною і не залишалася одна у боротьбі з агресором. 

 «Для Польщі та для інших країн російська агресія порушує ті цінності, інститути демократії, які ми разом будували. І це наша спільна справа підтримувати Україну зараз», - сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцькі.