портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Масштабна модернізація «Води Донбасу» розрахована щонайменше на три роки, але низка проєктів вже втілюються у життя

Опубліковано 06 серпня 2020 року, 12:40

Низка проєктів щодо модернізації  комунального підприємства «Компанія «Вода Донбаса», від функціонування якої залежить водопостачання усієї Донецької області, вже втілюються у життя.  Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час спілкування з журналістами у Часів Ярі на Донеччині. 

Він нагадав, що нещодавно  Донецьку область відвідала Президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга. Тоді президенти зустріли швейцарську гуманітарну допомогу для комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу».

«Ми нещодавно з головою Донецької облдержадміністрації зустрічали з Президентом Швейцарії, є дійсно багато проєктів по «Воді Донбасу», які вже почали будуватися, деякі втілюються у життя», - сказав Володимир Зеленський.

Докладніше про ситуацію розповів голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко. «Частина проєктів по північній частині області вже розроблені. Питання залучення донорських коштів. Проблематика поточна пов’язана із системою водопостачання, термін її роботи вже сплинув… Але модернізація «Води Донбасу» і взагалі всієї системи розрахована щонайменше на три роки з вартістю понад 5 млрд грн по всім проєктам. Тому поступово воно виконується. Проводиться навіть заміна систем на нові за кошти облдержадмінісрації», - сказав він.

Президент висловив впевненість, що впродовж трьох років з допомогою партнерів, швейцарських компаній, модернізацію підприємства буде проведено. «Всі ці труби ми повинні замінити. А це дуже велике підприємство... Головне, щоби ми не від нікого не залежали, була чиста питна вода для наших людей», - сказав Володимир Зеленський.