портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Міста, райони та підприємства Донеччини отримали нову комунальну техніку

Опубліковано 26 грудня 2019 року, 10:54 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську відбулося урочисте вручення протипожежної техніки, техніки для збору, транспортування побутових та інших відходів, а також пересувної лабораторії з обладнанням для визначення якості води. Техніку було придбано за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Ключі від нової техніки представникам міст, ВЦА, ОТГ та підприємств вручив голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко.

 «Незважаючи на складну ситуацію, Донецька область продовжує розвиватися. Особливу увагу ми продовжуємо приділяти захисту довкілля, яке потерпає від техногенного навантаження та проведення бойових дій. Задля цього в рамках реалізації Програми поводження з відходами в Донецькій області на 2016-2020 роки за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації придбано нову техніку», - наголосив очільник області. 

Нова техніка дозволить військово-цивільним адміністраціям Зайцевого, Широкіного та Бердянського ефективно ліквідувати наслідки російської агресії на своїй території та очистити територію від залишків зруйнованих будинків та інших об’єктів.

Комунальні підприємства міст Бахмута, Костянтинівки та Покровська, Шахівської ОТГ завдяки отриманій техніці будуть здійснювати безпечний збір та транспортування відходів.

Для своєчасної ліквідації локальних осередків загорання для Лиманського лісового господарства та Національного парку «Святі гори» придбано маневрені та мобільні комплекси для тушіння лісових пожеж, які дозволять вчасно реагувати на загрозу.

Для КП «Дирекція з капітального будівництва адміністративних і житлових будівель» придбано пересувну лабораторію з обладнанням для визначення якості води, яка дозволить оперативно контролювати кількісні та якісні показники із забруднюючих хімічних речовин, електропровідності, розчинного кисню та інших (можливе застосування для проведення вимірів якості стічних вод, якості води після виходу з очисних споруд, при аварійних скидах та інше) безпосередньо біля місця відбору, що дозволить своєчасно надавати інформацію для впровадження заходів оперативного реагування органам місцевого самоврядування та іншим органам.