портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодіжні центри та соціальні установи Донеччини відзначили День Гідності і Свободи

Опубліковано 24 листопада 2020 року, 13:10 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Показ фільму «Україна. Майдан. Перезавантаження» було запропоновано до уваги відвідувачів понад 60 молодіжних центрів Донецької області  20 – 21 листопада.

Захід було організовано в форматі онлайн управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації спільно з комунальним позашкільним навчальним закладом «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр»   з нагоди відзначення Дня Гідності і Свободи. 

Кінопоказ розпочався вітальним відеороликом «Символи Революції Гідності», який підготував Донецький обласний дитячо-молодіжним центр.

Фільм орієнтовано саме на молодь. Це документально-музичний телефільм про події Майдану без журналістів у кадрі та закадрового голосу. Документальні кадри у стрічці показують події у Києві від Євромайдану до Революції Гідності. На кадрах видно перших людей на Євромайдані у столиці, перші сутички, штурм мітингувальників бійцями «Беркуту», події Революції Гідності. Історія тих подій розказана за допомогою відеоряду та музики. Для створення фільму використано відеоархів Руслана Ганущака, кадри, які ним було знято на Майдані. Озвучили стрічку квартет бандуристок «Гердан». «Я не хотів, щоб після фільму люди страждали і плакали, я хочу, щоб всі люди розуміти, що буде багато змін, прийде не одна влада, але наше майбутнє виключно у наших руках», -   говорить сам Руслан Ганущак

Не залишились осторонь вшанування Дня Гідності і Свободи соціальні заклади. Так наприклад співробітники та клієнти комунальної установи «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації»  провели  урок пам'яті на тему «Революція Гідності, охрещена кров'ю»,  інформаційні експрес-хвилинки «Герої нашого часу», «Народ мій завжди є, народ мій завжди буде»,  годину спілкування з елементами тренінгу «Вчимося жити за законами Гідності й Свободи», також  відбувся виховний захід  «Майдан  та українська національна ідея». Потім було організовано лінійку - реквієм «Навіки в пам’яті залишитесь герої…». Після чого переглянули відеосюжети про події майдану, пригадали воїнів АТО, з якими мали знайомство. Був організований конкурс на кращий малюнок на тему «Захисники України». Також провели урок присвячений мужності «Небесна сотня: Герої не вмирають». Провели виховну годину, присвячену пам’яті героям Небесної сотні «Мамо я не вернусь…». Завершилося свято піснею «Боже, я молюсь за Україну».