портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На брифінгу Укртрансбезпеки в Донецькій області обговорили проблемні питання перевезення громадян

Опубліковано 23 серпня 2018 року, 15:06

23 серпня відбувся брифінг Управління Укртрансбезпеки в Донецькій області на тему, присвячену операції «Перевізник». Спікером був головний спеціаліст відділу надання адміністративних послуг Управління Укртрансбезпеки в Донецькій області Леонід Котляров.

В ході зустрічі обговорили проблемні питання легальних перевезень, виявлення нелегальних перевізників, стану міських та міжміських транспортних засобів, кількості перевірених легальних перевізників та встановлення відповідальності через нелегальні перевезення.

За словами головний спеціаліст відділу надання адміністративних послуг Управління Укртрансбезпеки в Донецькій області, ведеться активна перевірка на порушення діючого законодавства під час надання послуг з перевезення пасажирів.

«В рамках заходів з 21 липня 2018 р. було перевірено 3713 транспортних засобів, виявлено 297 фактів порушення діючого законодавства під час надання послуг з перевезення пасажирів, з яких 232 – надання послуг без оформлення документів, перелік яких визначений ЗУ «Про автомобільний транспорт» та 67 – невідповідність технічного оснащення транспортного засобу встановленим вимогам. На підставі виявлених порушень на перевізників було складено відповідні матеріали для подальшого опрацювання та притягнення перевізників до встановленої законом відповідальності», – заявив Леонід Котляров.

Крім того, в ході роботи було виявлено 58 так званих «нелегальних перевізників», які здійснювали комерційну діяльність в сфері пасажирських перевезень без державної реєстрації як суб’єкта підприємницької діяльності та одержання відповідної ліцензії Укртрансбезпеки. На кожного було складено та передано до  відповідного суду протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.164 КУпАП.

На підставі виявлених порушень, перевізникам вже було винесено 88 Постанов про застосування адміністративно-господарського штрафу на загальну суму 417 020 грн.

Управлінням Укртрансбезпеки у Донецькій області в межах повноважень та чисельної кількості працівників вживається максимум зусиль для забезпечення якісного рівня безпеки пасажирських перевезень на території Донецької області.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації


Інші новини за темою